MLKP Rojava: Bedrettin Akdeniz ölümsüzdür

Rojava savunmasında yaşamını yitiren BÖG savaşçısı Bedrettin Akdeniz'i (Suphi Şoreş) anan MLKP Rojava, "Bir kez daha ilan ediyoruz ki; Rojava kazanacak! Onur ve özgürlük kazanacak! Ezilen insanlık kazanacak" dedi.

MLKP Rojava, Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi'nde Mebruka alanında yaşamını yiteren Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Bedrettin Akdeniz (Suphi Şoreş) ile ilgili açıklama yaptı.

Akdeniz'in ailesine ve yoldaşlarına "başsağlığı" dileyen MLKP Rojava, "Suphi Şoreş (Bedrettin Akdeniz) yoldaşımız Rojava devrimimizin ölümsüzlerinden biri olarak, hak ettiği gibi saygıyla anılacak, yaşatılacaktır. Bütün alanlarda, şehit yoldaşımızın anısına sahip çıkarak, devrimci dayanışmayı büyütmek görevimizdir. Bu görevi layıkınca yerine getiren ve getirecek olan yoldaşlarımızı selamlıyor, bir kez daha şehidimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Akdeniz'in ölümsüzleştiği Mebruka'nın çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğine dikkat çeken MLKP Rojava, "Suphi yoldaşın ölümsüzleştiği Mebruka alanının özgürleştirilmesi ve güçlerimizin her alanda ilerleyişinin sürmesi; şehit yoldaşlarımıza bağlılığımızın ve zafer kararlılığımızın en somut göstergesidir" diye belirtti.

MLKP Rojava şu açıklamayı yaptı: "Faşist DAİŞ çetelerini besleyip büyütenler de bilsinler ki, Suphilerimizi yok edemezsiniz! Baharın gelişini durduramazsınız! Suphi Nejat gibi, Suphi Garzan gibi, Suphi Şoreş gibi binlerce, onbinlerce hakikat savaşcısı ne pahasına olursa olsun dikilecek karşınıza! 

Umudun, onurun ve özgürlük düşlerinin karşısında yenilmeye mahkumsunuz.

Bir kez daha ilan ediyoruz ki; Rojava kazanacak! Onur ve özgürlük kazanacak! Ezilen insanlık kazanacak."