'OHAL Bürosu' belediye çalışanlarının banka bilgilerini istedi!

Van’da 4 DBP’li belediyeye kayyum atanmasının ardından, kayyum atanmayan belediyeler de çeşitli yöntemlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kayyum atanmayan ancak kıskaç altına alınan belediyelerden biri de Çaldıran Belediyesi.


Eş Başkan Suna Atabay’ın tutuklanması bu baskıların bir devamı olarak değerlendirilirken, belediyede bir diğer ilginç gelişme de OHAL ilanından sonra kurulan “OHAL Bürosu”nun çalışanların banka bilgilerini istemesi oldu.

OHAL kapsamında kurulan “OHAL Bürosu” yetkilileri olduğu belirtilen kişilerin, DBP’li Çaldıran Belediyesi'ni arayarak Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden çalışanların bilgilerinin kendilerine iletilmesini istediği ortaya çıktı.

Yazı İşleri Müdürlüğünün belediye çalışanlarına ait bilgileri WhatsApp yoluyla paylaşılması üzerine bu kez yine aynı büro tarafından belediye çalışanları aranarak, “Hakkınızda terör örgütüne para aktardığınıza dair bilgiler var. Banka hesap bilgilerinizi bize verin, inceleme yapacağız” denildiği ifade edildi.  

Durumdan şüphelenen belediye çalışanları harekete geçerek, belediye yetkililerine bilgilendirmede bulundu. 

'BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN'

Belediye çalışanlarına ait hesap bilgilerinin “OHAL Bürosu” tarafından istenilmesi üzerine belediye yetkilileri, konuyu adli mercilere taşımaya karar vererek, hukuki sürecin başlatılması için girişimlerde bulundu. Emniyete başvuru yapıldı ancak şimdiye kadar herhangi bir cevap alınmadığı öğrenildi.  Olayın bir dolandırıcılık mı yoksa resmi bir girişim mi olduğu konusunda net cevap bulamayan belediye yetkilileri, çalışanlarından banka hesaplarını kimseyle paylaşmamalarını istedi.

Belediye yetkilileri, olayın takipçisi olacaklarını ifade ettiler.