‘Önderliğe özgürlük’ yürüyüşü başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 66'ıncı doğum gününü kutlamak amacıyla "Önderliğe özgürlük" yürüyüşünün ilk kolu Urfa'dan yola çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 66'ıncı doğum gününü kutlamak  amacıyla "Önderliğe özgürlük" yürüyüşünün ilk kolu Urfa'dan yola çıktı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla 11'inci kez yönünü Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara'ya çeviren Urfalılar, SSK Kavşağı'ndan yürüyüş başlattı. Kavşakta bir araya gelen HDP Urfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, HDP, DBP il ve ilçe eş başkanları, Suruç, Viranşehir ve Bozova Belediye eş başkanları, STÖ temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzü aşkın kişi, giydikleri Öcalan baskılı tişört, ulusal kıyafet, sarı, kırmızı, yeşil kaçkol ve eşarplar ile "Rojbuna te pîroz be, ji Rêber Apo re azadî" pankartı taşıdı. "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Rojbuna te Piroz be ey Serok Apo" sloganları atan kitle adına kısa açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, Öcalan'ın özgürlüğü için peygamberler şehrinden yürüyüşle Amara'ya gideceklerini belirtirken, "Başkan Apo'nun özgürlüğü Türkiye'nin kalıcı barışını sağlayacaktır" dedi.
Açıklamadan sonra aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yüzü aşkın kişi, marş ve ezgilerle Amara yoluna düşerken, yoldan geçen araçlar da yürüyüşçüleri çaldıkları korna ve yaptıkları zafer işaretiyle selamladı.
"Önderliğe özgürlük" yürüyüşünün diğer kolları olan Antep ve Adıyaman'da ise yarın yola çıkılacak.