‘Önderliğimiz için hareketteyiz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi kınayan YJA Star gerillaları, “Tecrit uygulamalarına karşı eylemlerimiz devam edecek” dedi.

Uluslararası komplodan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kınayan YJA Star gerillaları, “Bu tecridi kabul etmiyoruz. Tecrit uygulamalarına karşı eylemlerimiz devam edecek” diye konuştu.

‘ÖNDERLİĞİMİZ VARLIĞIMIZDIR’

Havîn Berîtan: 2015 yılı Önderliğimize baskıların arttığı ve Kürt halkına yönelik katliamların yaşandığı bir yıldı. Faşist Türk devleti, Kürt halkını ve Önderliğimizi imha etmek için yoğun bir saldırı içerisinde. Ben de bir Kürt kadını olarak bunları kabul etmeyerek PKK’ye katılma kararı aldım.

Kürt halkının, özgürlüğü ancak Önderliğimizin özgürlüğü ile gerçekleşir. Mücadelemiz her zaman bu temelde olacaktır. Ben de bir YJA-Star gerillası olarak hem sürece layık bir gerilla olmak hem de Türk devletinin saldırılarına, vahşetine en büyük cevabı vermek için tüm gücümle katılıyorum. Dört parçadaki Kürt gençlerine de sesleniyorum. Eğer halkımızı ve Önderliğimizin özgürlüğünü istiyorlarsa gerilla saflarına katılsınlar. Gerçek mücadele ancak gerilla saflarında verilir. 2017 yılını Önderliğimizin ve Kürt halkının zafer yılı olmasını istiyorsak hepimizin mücadele etmesi gerekiyor.

‘ÖNDERLİK İNSANLIK İÇİN BİR ŞANSTIR’

Beritan Gernas: Kürt halkının elinden alınan değerlerine verilecek en büyük cevap katılmaktı. Buna karşı savaşmakla ancak değerlerimizi geri kazanabiliriz. Bunun farkındaydım ve 2013 yılında PKK’ye katıldım. Geldiğimden beri yoğun bir mücadele içerisindeyim. Kendimde birçok değişimler yarattım. Bunu PKK ile gerçekleştirdim. Önderliğimiz üzerinde büyük bir baskı var. Önderliğimiz sadece Kürt halkının değil tüm dünya halklarının önderidir. Tüm halklara hitap eden bir ideolojinin ve felsefenin sahibidir. Önderliğimiz insanlık için bir şans olduğunu düşünüyorum.

Önderliğimize yönelik farklı planlar söz konusu ve bu durum kabul edilemez. Türk devletinin bu farklı planlarına karşı en büyük cevabın da gerillalar olarak sürece doğru katılmak olduğunu biliyoruz. Bunun farkında olarak PKK yaşamına katılıyorum. Ve en büyük cevabımız da eylemselliklerimiz olacaktır. Tüm Kürt halkı ve diğer halkların da bu duruma sessiz kalmaması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca gençlerin en büyük sorumluluğu alması gerekiyor. Eğer tarihe karşı hesap vermek istemiyorlarsa dönem görevlerini yerine getirmeliler. Önderliğimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.