PADÊ: Katliamlar, öz yönetim ve öz savunma ile önlenir

Qamişlo serhildanının yıldönümü vesilesi ile açıklama yapan PADÊ, Rojava ve Şengal kazanımlarının her katliamın direniş sebebi olacağını gösterdiğini vurguladı.

Êzidi Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ) Yönetim Kurulu, 12 Mart 2004 yılında gerçekleşen Qamişlo serhildanının 13. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

Qamişlo'nun 2004 yılından sonra hiçbir şekilde boyun eğmediğini, her zaman direndiğini ve bu direnişin bugün devrim ile taçlandığını belirten PADÊ, "Gerçekleşen devrim, Şengal halkı ve tüm özgürlük taraftarı halklar için büyük bir moral ve coşku kaynağı oldu. İçinde bulunduğu zor şartlara rağmen, Êzidî toplumunun yardımına ilk Rojava Kürdistanı gelmiştir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

'GERÇEKLEŞEN HER KATLİAM BİZİM İÇİN DİRENİŞ NEDENİ OLACAKTIR'

PDK-AKP çetelerinin Sinune ve Xanesor'daki 3 Mart 2017 saldırısı hatırlatılarak şöyle denildi: "Qamişlo'da yapılan ihanetin aynısı Şengal'de tekrarlanmak istendi. Bunun sonucunda şehit ve yararlılar oldu. Kuşkusuz bundan sonra gelişecek her katliam bizler için direniş sebebi olacaktır. Rojava Kürdistanı ile Şengal'ın kazanımları bu gerçekliği vurguluyor."

Bu gidişat ve saldırıların kader olmadığını söyleyen PADÊ, "İnsanlık dışı bu vahşi yaklaşımların önü alınabilir. Bunun tek çaresi de öz yönetim ile öz savunmadır. Halklar bununla demokratik yaşamın önünü açabilir, serbest yaşayabilir" dedi.

ULUSLARARASI GÜÇLERE ÇAĞRI

PADÊ açıklamanın sonunda uluslararası güçleri de sorumluklarını yerine getirmeye çağırarak, kendilerine karşı savaşan hükümet ve partilere silah vermemelerini istedi.

PADÊ, barış ve huzurun ülkede hakim olacağı temennisiyle, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygı ile andı.