Rojava Êzîdîlerinin Şengal’e ziyaretleri devam ediyor

Hesekê bölgesinde gelen Êzîdîlerin Şengal ziyareti devam ediyor, halk savaşçıların mevzilerinde açıklama yapacak.

Şengal halkı ve YBŞ/YJŞ direnişine destek olmak amacıyla Şengal’e gelen Hesekê bölgesi Êzîdîleri Şehitler Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Şengal halkına ve YBŞ/YJŞ savaşlarına desteklerini sunmak için dün Hesekê bölgesinden gelen Êzîdîler bugün de ziyaretlerina devam ettiler. Halk sabahın erken vakitlerinde Şengal Dağı’ndaki Şehîd Berxwedan /Şehîd Dilgel Şehitler Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında halk sürekli ‘’Şehîd namirin’, ‘Jin jiyan azadî’, ‘bijî Serok Apo’ sloganları attı.

Mezarlıkta Şengal Şehit Aileleri Derneği adına Serhildan Serkeftin ve Hesekê Şehitleri Aileleri Derneği adına Şaha Sîno adlı bir anne konuşma yaptı. Konuşmalarda direniş ve devrim şehitleri anıldı ve onların izinde yürüyeceklerine dair sözler verildi. Konuşmacılar aynı zamanda tüm direnişçi kadınların 8 Mart’ını kutladılar ve kadın direnişçileri andılar.

Konuşmacılar devamla Xanesor’a yönelik saldırılara değinip ve Şengal’e karşı gerçekleştirilen ihanete dikkat çektiler. Savaş istemediklerini, var olan gerginlik ortamının sona ermesi gerektiğini belirtip, ulusal birliğin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Konuşmacılar ellerinden geldiği kadar Kürtler arası bir iç savaşa müsaade etmeyeceklerini dile getirdiler.

Halk mezarlık ziyaretinin ardından Şengal Dağı inişindeki ‘Baxçeyê Rêbertiyê’yi ziyaret ettiler.

Halk en son olarak Xanesor’da savaşçı mevzilerini ziyaret edip bir açıklama yapacak.