Rojava Savunma Gücü Alayları için kayıtlar başladı

YPG/YPJ Genel Komutanlıkları, kurulacak alaylar için kayıtların başladığını açıkladı.

YPG/YPJ Kobanê Genel Komutanlıkları, kentin batısında düzenledikleri askeri törende, kurulacak olan alaylara kayıtların yapılmaya başlandığını duyurdu.

Törende, kurulacak alayların, Rojava Savunma Gücü bünyesinde olacağı ve her alayda 210 savaşçının yer alacağı açıklandı.

Törende Kürt ve Araplardan oluşan 80 genç Alay İç Yönetmeliğini okuyup kabul ettikten sonra ilk alaya katıldıklarını bildirdiler.

Kayıt işlemleri, belirlenen sayı olan 210 kişi tamamlanana kadar sürecek.

Alaylara katılacak olan gençler, YPG/YPJ’ye bağlı akademilerde askeri, siyasi ve ideolojik eğitimlerden geçirilecek.

DÊRİK: KATILIMLARIN ARTMASI ÖNEMLİ

YPG/YPJ Komutanı Sozdar Dêrik, törendeki konuşmasında şöyle dedi: “Şehitlerin fedakarlıkları, özgürlük savaşçılarının direnişi ve halkımızın sayesinde Rojava’da büyük zaferler kazanabildik. YPG/YPJ’ye katılımların artması, savaş alanlarında elde ettiğimiz zaferlerden sonra, gençlerde ulusal direniş ruhunun yeşermesiyle birlikte oldu. Terörün ve savaşın bu topraklardan defedilmesi için katılımların artması önemlidir."

Dêrik, alayların kuruluş amacının, YPG/YPJ öncülüğünde ve gözetiminde özel kuvvetlerin oluşturulması, Rojava ve Suriye topraklarının savunulması olduğunu aktardı.

Alaylara katılma şartları ise "Katılacak savaşçı iyi ahlaklı olmalı”, “18 yaşından küçük olmamalı” ve “Herhangi bir ağır hastalığı bulunmamalı” diye açıklandı.

ŞÊXO: DAHA FAZLA SURİYELİYİ DAİŞ'TEN KURTARACAĞIZ

Alaya katılan ilk savaşçılardan Mihemed Şêxo, YPG ve YPJ’nin Rojava topraklarını savunmak için büyük fedakarlıklar yaptığını, bu uğurda çok bedeller ödediğini ve bu nedenle özel kuvvetler olarak örgütlenecek olan bu alaylara katıldığını söyledi. Şêxo, amacının daha fazla Suriye toprağı ve Suriyeliyi DAİŞ’ten kurtarmak ve ülkeyi terör gruplarından temizleme olduğunu da ifade etti.

GENÇLERE ÇAĞRI

Kemal Elî adlı savaşçı ise "Amacım ülke topraklarını ve bölge halkını DAIŞ ve DAIŞ gibi barbar terör gruplarından arındırmaktır. Bir bütün olarak yurdumuzu savunmalıyız" dedi. Elî, alaylara katılmaları ve savunmada yer almaları için Rojavalı gençlere çağrıda bulundu.