Salih Özdemir Dersim’de son yolculuğuna uğurlandı

Ömrünün 22 yılını cezaevinde geçirdikten sonra sürgünde yaşamını yitiren gazeteci Salih Özdemir, (Delil-Piro) vasiyeti üzerine Dersim’de toprağa verildi.

Ömrünün 22 yılını cezaevinde geçirdikten sonra Avrupa’da sürgünde yaşayan ve 25 Aralık’ta yaşamını yitiren Med Nûçe çalışanı Salih Özdemir’in cenazesi Brüksel’de yapılan törenin ardından memleketi Dersim’e uğurlandı. 

Özdemir’in cenazesi Dersim merkezden Mazgirt ilçesine bağlı Dallıbel (Bureç) köyündeki Diyar Tepe’ye (Diyari Tum) getirildi. Son kez yüzü yakınlarına gösterilen Özdemir için cenaze namazı kılındı, dini vecibeleri yerine getirildi. 

TOPRAKLARINA DÖNDÜ 

Törende konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Özdemir’in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Özdemir’in mücadelesini cezaevi, basın ve birçok alanda gerçekleştirdiğini hatırlatan Önlü, bu nedenle de kendine laik olan “Delil “ ve “Piro” isimlerini aldığını söyledi. Özdemir’in hayatına başladığı Mazgirt topraklarına yeniden döndüğünü belirten Önlü, sevenlerine sabır diledi. 

Önlü’nün konuşmasının ardından Özdemir’in cenazesi vasiyet ettiği Mazgirt ilçesine bağlı Diyarî Tum tepesinde defnedildi. Definin ardından ailesi ve sevenleri mezarı karanfillerle süsleyerek mezarın başından ayrıldı. 

Defin öncesi mezarlığa giden yurttaşların Ataçınar Köyü Karakolu’ndan yönlendirilen drone ile görüntülenmesi ise dikkat çekti.