GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’de binlerce kişi çetelerin mevzilerine doğru yürüyüşe geçti

Şengal’in Xanesor beldesine Rojava’dan ve Şengal köylerinden gelen binlerce kişi, KDP’ye bağlı çetelerin mevzilerine doğru hareket geçti. Rojava’dan gelen Süryaniler de yürüyüşe katıldı.

Şengal’in Xanesor beldesine yönelik yapılan saldırıları kınamak için Rojava’dan gelen halk, Şehitlik ziyaretinin ardından Xanesor beldesinde bir araya geldi. Xanesor, Serdeşt ve Şengal’in köylerinden gelen çok sayıda kişi Rojava’dan gelen kitleyi karşıladı.

PADÊ merkez binasında bir araya gelen topluluk, YBŞ, YJŞ, PADÊ, TAJÊ bayraklarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini, Süryani Meclisi, Rojava Gençlik Birliği, Êzidîler Meclisi ve Mala Êzidî pankartlarını açtı.

Binlerce kişi 100 araçtan oluşan konvoy ile, KDP ye bağlı çete gruplarının mevzilendikleri yöne doğru harekete geçti. Xanesor çıkışından araçlardan inen kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Hesekê Meclisi Üyeleri, Kongreya Star, Süryani Meclisi, Rojava Gençlik Birliği, Şengal İnşa Meclisi, PADÊ, TAJKÊ ve Şengal Gençlik Hareketi üyeleri katılım sağladı.