Şengal’de yaşamını yitiren bir savaşçının kimliği açıklandı

Yazılı açıklama yapan YBŞ-YJŞ Komutanlığı, Ferhat Çuva (Neçirvan Akbal) isimli savaşçının 21 Mart Newroz gecesi DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaralandığını ve 23 Mart günü yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Komutanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“21 Mart Newroz gecesi işgalci soykırımcı çetelerin saldırıları karşısında son mermisine dek amansızca savaşan Ferhat Çuva ( Neçirvan Akbal) yoldaş yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Tedavi gördüğü hastanede 23 Mart akşamı geçirdiği beyin kanaması sonucu ölümsüzler kervanına katıldı.

1992 tarihinde Mardin Nusaybin ilçesinde dünyaya gelen Ferhat yoldaş 2014 tarihinde Kürdistan’da gerçekleştirilen sömürgeci uygulamalara, zulme, baskıya ve yok sayılmaya göz yummayarak özgürlük mücadelesi saflarına katılır. Şengal’in ihanet hançerinin saplandığı ve Êzidî halkını fermanlarla bitirmek isteyen DAİŞ çetelerine teslim edildiği esnada anaların çığlığına kulak vererek yönünü kutsal Şengal dağlarına veren Ferhat yoldaş, bir buçuk yıl boyunca Şengal’in kurtuluşu ve özgürlüğü için eşsiz emek ve çabaların sahibi oldu. Son anına dek Êzidî halkının özgürlüğü, zulüm ve ihanet zincirlerinin parçalanması için savaşan Ferhat yoldaş, anıları ve mücadelesi ile yoldaşlarının ve Êzidî halkının yüreğinde çok önemli bir yer edindi. Mütevazi ve sade yaşamı emekçiliği ve cesareti ile son anına dek Apo’cu militanlığın en doğru temsilini yapan Ferhat yoldaş, Apo’cu paradigmanın Şengal’de yaşam bulması ve zafere taşırılmasında çok büyük bir mücadelenin ve emeğin sahibi oldu.

Başta değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan ve Şengal halkına başsağlığı dilerken kahraman şehitlerimizin, hayallerini ve özlemlerini bayrak edinerek Şengal ve Kürdistan’ ın özgürlüğü ile zafere taşıyacağız.

Şehidimizin Kimlik Bilgileri:

Kod adı: Ferhat Çuva

Adı soyadı: Neçirvan Akbal

Anne adı: Tenzire

Baba adı: Mehmet

Doğum yeri ve tarihi: 01.11.1992/ Mardin/Nusaybin

Katılım Tarihi: 2014 Mardin

Şahadet Tarihi: 23 Mart 2017 Şengal