Serêkaniyê hattında 2 köyde çete işgaline son verildi

YPG / YPJ güçleri, Serêkaniyê hattındaki 2 köyde çete işgaline son verdi, bombalı bir aracı da imha etti. Kobanê’de ise, çetelere yönelik eylemlerde 5 çete üyesi öldürüldü.

YPG / YPJ güçleri, Serêkaniyê hattındaki 2 köyde çete işgaline son verdi, bombalı bir aracı da imha etti. Kobanê’de ise, çetelere yönelik eylemlerde 5 çete üyesi öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 18. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan hamle kapsamında, Serêkaniyê’nin güneybatısında DAIŞ çetelerine yönelik düzenlenen operasyonların da devam ettiğini kaydetti.

Açıklamada, “Dün gece güçlerimiz Serêkaniyê’nin 37 km güneybatısında bulunan Ebû Şexat ve Ebû Cellûd köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Çeteler güçlerimizin ilerleyişini durdurmak amacıyla bu alanda bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş, güçlerimiz bu saldırıyı engelleyerek çetelere önemli darbeler vurmuştur” denildi.

Bu alanda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısının tam olarak tespit edilemediğini ifade eden YPG, operasyon esnasında 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

KOBANÊ’DE 5 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 251. gününde Kobanê’nin doğusunda önceki gün çetelerin saldırısına maruz kalan Korik köyünde YPG güçleri arama tarama faaliyetleri yürüttü.

Bu faaliyetler esnasında kaçamayarak köyde saklanan 2 çete üyesinin YPG güçlerine ateş açtığı ve 2 çete üyesinin 2 adet kalaşnikof ve raxtlarıyla birlikte ölü  olarak ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Kobanê’nin güneyinde YPG güçlerinin çetelere yönelik çeşitli saldırılar düzenlediği bildirilerek şu detaylar paylaşıldı: “Sinîna köyü yakınlarında motosikletli bir çete grubunu hedef alan güçlerimiz 1 çete üyesini öldürmüş, 1 çete üyesini de yaralamıştır.

Elganê köyünde de çete grupları biçerdöverlerin arkasına saklanarak sızma girişimi düzenlemeye çalışmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda alandan kaçmaya başlayan çetelere ait doçka yüklü askeri bir araç imha edilmiş, 1 çete üyesi de öldürülmüştür.

Aynı cephede bulunan Serêkaniyê köyünde de hareket halindeki bir çete grubunu hedefleyen güçlerimiz 1 çete üyesini öldürmüştür.”