Seydoyi Ailesi'nden taziyeden kovulan AKP'li adayla ilgili açıklama

AKP Milletvekili Adayı Alpaslan’ın Başkale’de taziye ziyaretinde bulunmak istediği Seydoyi Ailesi fertleri, aynı zamanda akrabaları olan Alpaslan’ın polis ile taziyeye gelmesine tepki gösterdiklerini ve taziyelerini kabul etmediklerini söyledi.

AKP Milletvekili Adayı Alpaslan’ın Başkale’de taziye ziyaretinde bulunmak istediği ve büyük tepkiyle karşılaştığı Seydoyi Ailesi fertleri, aynı zamanda akrabaları olan Alpaslan’ın polis ile taziyeye gelmesine tepki gösterdiklerini ve taziyelerini kabul etmediklerini söyledi. Yaşananların HDP ve DBP’ye mal edilmesine tepki gösteren aile bireyleri, AKP’lileri ilçelerinde istemediklerini vurguladı. 
Van’ın Başkale ilçesinde dün aralarında AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile AKP Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan’ın da bulunduğu grubun, polis koruması eşliğinde bir taziyeye gitmesi ile başlayan gerginlik sonucu 4 kişi gözaltına alınmış, AKP’liler ise ilçeyi terk etmek zorunda kalmıştı. AKP’lilerin, olayların sorumlusu olarak HDP ve DBP’yi suçlaması dikkat çekerken, AKP’lilerin taziyesine gittiği ve AKP adayı Alpaslan’ın akrabaları olan Seydoyi Ailesi, AKP’lilerin taziyesini kabul etmediklerini ve bu nedenle taziyeden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi. 

'DAHA ÖNCE GELMİYORDU'

Seydoyi Ailesi'nin büyüklerinden Hacı Cevzet Teyfur, AKP’lerin taziye ziyaretini kabul etmediklerini belirterek, şunları anlattı: "Biz burada oturuyorduk, birden içeri girdiler partililer ve polisler. Biz de ‘Sen daha önce bizim toplumumuza gelmiyordun. Bugün neden geldin, neden polis getirdin? Biz hepimiz birbirimizi tanıyoruz, sen daha önce hiçbir toplumumuzda yoktun. Neden bugün geldin? Sen bizim içimizden çıktın, sen kanı bozuksun, gelme içimize! Eğer sen saf olsaydın akrabalarınla gelirdin, neden tek geldin ve polisleri getirdin içimize' dedik. ‘Benim kazamdır, ben geleceğim’ dedi. Biz de ‘Tamam senin kazandır, gelirsin ama neden polis getirdin, biz hepimizde akrabayız, vatandaşız polislere hiç lüzum yok’ dedik.” 
Aile bireylerinden Mehmet Seven de "Biz partiliyiz. Faruk Alpaslan bir polis heyeti ile içimize geliyor. Biz gelmelerini istemedik, bu yüzden tartıştık. Gençler kabul etmedi. ‘İçimize gelme, istemiyoruz’ dedik, sonra çıktı gitti” dedi.

'NEDEN POLİSLE GELDİN?'

Seydoyi Ailesi'nin gençlerinden Şemsettin Seven ise ailece HDP’li olduklarını ve AKP’nin kendilerine yaptığı taziye ziyaretinden rahatsız olduklarını söyledi. "Faruk Alpaslan AKP ile birlikte bizim taziyemize geldi ve biz bundan rahatsız olduk. Çünkü buradaki Başkalelilerin yüzde 95'i HDP’li ve biz de HDP’liyiz ailece. Biz bu taziyeyi kabul etmedik ve onları yuhaladık. Şimdi gidip de bunları partiye mal etmeleri hiç doğru değil, bunlar yalandır. Kesinlikle böyle bir şey olmadı, sadece taziyemize geldiler, biz de kabul etmedik. AKP'nin yaptığı provokasyondur, başka da bir şey değil. Biz bu kirli oyunlarını istemiyoruz.  Gençler de buna tepki gösterdi ve bunları buradan çıkardı” diye konuştu. 
Seven, konuşmasının devamında şunları aktardı: "Onların bize gelmelerini kabul etmedik, yaklaşık 50-60 polisle buraya gelerek taziyede bulunmaları hiç doğru değil. Evet, Faruk Alpaslan bizim akrabamızdır. Öz akrabaları da geldi. Amcaları geldi, burada oturdu, yemek yediler, yemekten sonra gittiler. Peki, madem sen bu akrabalık üzerinden gelip taziyede bulunacaksan niye amcalarınla birlikte gelmedin, niye emniyet güçleri ile birlikte bizim taziyemize geliyorsun... AKP zihniyetiyle buraya gelerek bize taziye ziyaretinde bulunmalarını biz kabul etmedik ve burada onları yuhalayarak protesto ettik."
 

...