Silopi'de katledilen Demir, Uyar ve Nayır mezarları başında anıldı

Türk Devletinin Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçtiğimiz sene katlettiği Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır kadınlar tarafından mezarları başında anıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Ocak 2016’da katledilen DBP PM ve kapatılan KJA Yönetim Kurulu Üyesi Sêvê Demir, KJA Üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır mezarları başında anıldı. TJA öncülüğünde bir araya gelen kadınlar üç kadının defnedildiği Şırnak’taki Nalaro Mezarlığı’na geldi. Anmaya Pakize’nin annesi Behiye Nayır ile DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP’li milletvekillerinden Ayşe Acar Başaran, Dilan Dirayet Taşdemir, Aycan İrmez, katledilen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un annesi ve eşi de katıldı. Fatma Uyar’ın annesi Hatice Uyar ise tutuklu bulunduğu cezaevinden mesaj gönderdi.

GÖKKAN: TARİHTE ALTIN TARFLERLE YAZILDILAR

TJA Aktivisti Ayşe Gökkan, Kürdistan’da büyük bir direnişin başladığını belirterek, bu direnişte 3 kadının yanı sıra birçok kişinin de katlettiğine vurgu yaptı. Gökkan, Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiyi de hatırlatarak Sêvê, Fatma ve Pakize’nin yıllarca kadın mücadelesinde yer aldığını ve bu katliamın sıradan bir katliam olmadığını vurguladı. Gökkan, kadınların yaşadıkları sürece üç kadının da mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Arkadaşlarımız isimlerini tarihe altın harfle yazdırdılar” dedi.

ANNE NAYIR: KAZANACAĞIZ

Pakize Nayır’ın annesi Behiye Nayır da “Sadece Pakizem değil, bu mücadele binlerce çocuğumuz yaşamını yitirdi. Hepsi de Pakizem gibi özgürlüğe sevdalıydı. Yeter artık bu kadar gencin kanının döküldüğü. Umutluyum, kazanacağız” dedi.

İRMEZ: RAHAT UYUSUNLAR; DEVAM ETTİRECEĞİZ...

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de Silopi’de 37 gün süren bir direnişin olduğunu ve bu direnişe tanıklık ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "O akşam büyük bir acı yaşadık fakat onlar hiçbir zaman mücadelelerini bırakmadı. Sêvê ile en konuştuğumda bana, ‘biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu sokaklarda öldürülsek dahi bu mücadele yolunda ne gerekirse yapılacak’ dedi. Üç yoldaşımızı kolluk kuvvetleri göz göre göre katletti. Arkadaşlarımızın tek isteği ise halkın can ve mal kaybını engellemekti. Fakat devletin katliam politikasıyla kadın arkadaşlarımız katledildi. Arkadaşlarımız rahatlıkla uyusun çünkü mücadelelerini devam ettireceğiz.”

Anne Hatice Uyar da mesajında “Sêvê, Fatma ve Pakize’nin mücadelesinden gururluyuz” dedi.