'Şu an Kürtlerin birliği her dönemden daha acil'

KCK'nin ulusal birlik çağrısına KODAR ve GORAN'dan da destek geldi. KODAR'dan Ehmedî, acilen birlik olunmasını istedi. GORAN'dan Faris de "Bütün siyasi partiler, örgütler bir araya gelip derhal birliği sağlamalı" dedi.

KCK'nin Kürtlerin ulusal birliği sağlaması yönündeki çağrısı, Kürt dünyasında heyecanla karşılandı. 
Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplumu (KODAR) Konseyi Üyesi Hecî Ehmedî ile Güney Kürdistan’ın önemli hareketlerinden GORAN adına Mam Faris, ANF’ye yaptıkları açıklamada,  ulusal birliğin aciliyetine işaret ederek, Kürt partilerine bir araya gelme çağrısında bulundu.

EHMEDÎ: KÜRTLER İÇİN ALTIN DÖNEMDEYİZ; KAÇIRMAMALIYIZ

KODAR Konseyi Üyesi Hecî Ehmedî: "Bugün sadece Kürtler değil, bütün herkes biliyor ki, Ortadoğu’da dönem Kürtlerin dönemidir. Yani bu Kürtler için altın çağdır. Bunun da bir şartı var: Birlik ve yan yana gelmektir.  Herkes parti, aile ve aşiret çıkarlarını bir kenara bırakıp, bütün örgüt, grup ve şahsiyetler, halkın ve Kürdistan’ın çıkarlarını göz önünde bulundurmalı. Bugün artık parça ve bölge Kürtlüğü kalmamıştır. Kürdistan birdir, Kürtler de tek millettir. Onun için bugün birlik olmayız ki, Lozanlar tekrarlanmasın, yüz yıl önce yapılanlar yine tekerrür etmesin."

FARİS: BİRLİK OLMAZSAK TASFİYE OLURUZ!

GORAN Hareketi'nden Mam Faris: "Kürtlerin birlik olmaları, birlikte hareket etmeleri tarihin bütün dönemlerinden daha önemlidir. Bütün parçalarda düşmanlarımız bizi boğmak ve tasfiye etmek istiyor. Eğer biz birlik olmazsak, birlikte hareket etmezsek kesinlikle tasfiye oluruz. Bugün bütün batı dünyası da bizden bunu istiyor. Kürtler, DAİŞ ve benzerlerine karşı mücadele ediyor. Bu, varlık ve yokluk mücadelesidir. Bu mücadele, Rojava ve Güney Kürdistan’da devam ediyor. Kürtler askeri olarak büyük başarı sağladı. Direndiler, zafer kazandılar. Ancak bu askeri zafer siyasi zafere de dönüştürülmelidir. Onun için bütün siyasi partiler, örgütler  bir araya gelip derhal birliği sağlamalı. Yanlışımızla doğrularımızla bir araya gelip, ulusal kongreyi toplamalıyız. Biz ancak özgürlük, demokrasi ve ülkemizin geleceğini böyle sağlayabiliriz.”