Suruç katliamı iddianamesi kabul edildi

33 devrimcinin katledildiği Suruç iddianamesi, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Katliamın sorumlusu olarak ismi geçen 6 kişiden 3'ü ölü. Haklarında hapis cezası istenen 3 kişiden 2'si ise Suriye'de.

Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'nin önünde 33 devrimcinin, 20 Temmuz 2015 tarihinde katledilmesine ilişkin iddianame, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İddianamede, Ankara katliamı nedeniyle Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Yakup Şahin ile Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali sanık olarak yer alıyor. Sanıklar Büyükçelebi ve Bali, Suriye'de. 

Sanıklar için "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "tasarlayarak öldürmek" ve "tasarlayacak öldürmeye teşebbüs" ile "tehlikeli madde bulundurmak" suçlarından ceza isteniyor.

İddianamede, Suruç katliamının sorumluları olarak Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz'ın ismi de geçiyor. İki DAİŞ üyesi, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’daki barış mitingi sırasında üzerlerinde bombayı patlatarak, 100 kişiyi katletmişti. 

Ailelerin yanı sıra katliamda yaralanan 70 kişi de müşteki olarak yer alıyor.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, SGDF ve Suruç İçin Adalet Platformu, iddianameye ilişkin açıklama yapacak.