YENİLENDİ

Talatê'de gözaltına alıp işkence yaptılar

Talatê köyünde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mecit Gündüz, devlet güçlerinin "Almadık" dediği Muhtar Mahmut Uzun ve Abdurrahman Ülker'in yanında gözaltına alındığını söyledi.

Devlet güçleri tarafından Xerabê Bava köyünden sonra abluka ve saldırı altına alınan Nusaybin'e bağlı Talatê köyünde saldırıların ilk günü olan 21 Şubat'ta gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Mecit Gündüz isimli genç, gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan Köy Muhtarı Mahmut Uzun, Abdurrahman Ülker ve Xerbi adlı bir köylünün kendisi ile birlikte devlet güçleri tarafından, işkence ile gözaltına alındığını aktardı. 

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gündüz, yaşananları şöyle anlattı: "Yasaktan haberim yoktu, ben ile Abdurrahman Ülker, aşağı mahalleye indik, bu sırada askerler bizi gözaltına aldı. Bizi köyün boş, kimsenin olmadığı bir alanına götürdüler, orada Abdurrahman, Xerbi isimli köylü ve muhtar Mahmut'a feci işkence yaptılar. Beni de dövdüler ama en çok onları işkence ettiler."

'HESABINI SORACAĞIZ'

Kendilerine yapılan işkencenin vahşet boyutunda olduğunu aktaran Gündüz, "Bu vahşeti asla unutmayacağız, hesabını mutlaka soracağız" dedi.