'Tecridi kırana kadar mücadele edeceğiz'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecride ilişkin halk toplantısı yapan HDP, "Bu tecridi kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar ilçesi parti binasında  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamamasına ilişkin halk toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda kişi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de katıldı. Burada konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Ayten Polat, Öcalan’ın İmralı Adası’nda çok ağır koşullarda tutulduğunu belirtti.

11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından Öcalan’dan hiçbir haber alınmadığına dikkat çeken Polat, Türkiye’de Kürtlerin rehin alındığını, haklarının ve hukuklarının tamamının yok sayıldığını söyledii.

Polat, “Devlet Sayın Öcalan şahsında Kürt halkını yok etmek istiyor. AKP ve Erdoğan’ın politikalarını ancak halk bozabilir. Zaman elini taşın altına sokma değil, bedeni ortaya koyma zamanıdır. Biz biliyoruz ki hak verilmez, alınır. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz. Bu tecridi kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.