Türk ordusu gerilla alanlarına girmeye çalışıyor

HPG, Türk ordu güçlerinin gerilla alanlarına girmeye çalıştığını kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  askeri hareketliliğin artarak devem etiğini ve Türk ordu güçlerinin gerilla alanlarına girmeye çalıştığını belirtti.

HPG, yaşanan gelişmelere ilişkin şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

“19 Nisan günü saat 20:00 ile 20 Nisan günü saat 03:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zagros bölgesine bağlı Govendêve Mamreşo alanları üzerinde işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Yaşanan keşif uçuşları gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;

19 Nisan günü saat 19:00 ile 20 Nisan günü saat 06:00 arasında Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Rahime ve Şuke Bîrê alanları üzerinde, aynı günlerde saat 19:00 - 03:00 arasında Metina alanı üzerinde, 19 Nisan günü saat 09:30 - 22:00 ve 20 Nisan günü saat 06:00 - 07:00 arasında Zap bölgesi sınır hattında ve Ertuş, Cîloyê Piçuk alanları üzerinde, 17 - 18 Nisan günlerinde Botan'ın Gabar alanı üzerinde, 20 Nisan günü saat 00:00 - 04:00 arasında Amed'in Şehit Brusk alanı üzerinde insansız hava araçları yoğun keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.

Daha önceki açıklamamızda Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanı etrafında bulunan 3 küçük tepeye yönelik işgalci TC ordusu askerlerinin yerleştiğini duyurmuştuk. Son günlerde Türk ordusu bu güç ile gerilla alanlarımıza doğru hareketini arttırmış ve çatışma zeminini oluşturmaya yönelmiştir.  Büyük disiplin ve gereken sorumluluk ile yaklaşan gerillamız yapılacak saldırılara karşı sessiz kalmayacaktır.

Amed'in Farqin ilçesindeki baraj yolu üzerinde işgalci TC ordusunun pusulamalar yaptığını daha önceki açıklamamızda belirtmiştik. Artan bu hareketliliğe yönelik Gerilla güçlerimiz ikaz amaçlı bir uyarı eylemi gerçekleştirmiştir.  Burada askeri ve operasyonel amaçlı kullanılan köprü bu uyarı eylemi ardından kullanılmaz duruma getirilmiştir.”

HPG, 19 Nisan günü saat 10:00 - 12:00 ile 20:00 - 21:00 arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Kandil bölgesi üzerinde İran ordusuna ait insansız hava araçlarının keşif uçuşları gerçekleştirdiğini de kaydetti.