Uca: Koruköy’de abluka ve baskı sürüyor; net bilgi alamıyoruz

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, Nusaybin'in Koruköy köyündeki devlet terörünün devam ettiğini ve ablukadan dolayı köyden net bilgi alamadıklarını söyledi.

Günlerdir devlet güçlerinin abluka ve saldırısı altında bulunan Nusaybin’e bağlı Xeraba Bava (Koruköy) köyündeki son durumu aktaran HDP Milletvekili Feleknas Uca, “Köyde insanlar halen evlerine hapsedilmiş durumda, abluka devam ediyor, giriş çıkışlar yasak ve içeriden tam olarak neler olup bittiğini bilmiyoruz” dedi. 

Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerine bağlı dokuz köyde 11 Şubat günü başlayan “Sokağa çıkma yasağı” bir gün sonra kaldırılmasına rağmen özellikle Nusaybin ilçesine bağlı Xeraba Bava köyünde abluka devam etti. Abluka ile birlikte Xeraba Bava köyünde üç kişiyi infaz eden devlet güçleri, evleri yakıp yıkarken, köylüleri de gözaltına aldı. Köye giriş çıkışları yasaklayan, telefon ve internet hatları kesen devlet güçleri, köye yönelik gaz bombaları ile gerçekleştirdiği saldırılarda yaralananların hastanelere götürülmesine de izin vermedi. 

‘ABLUKA SÜRÜYOR, KÖYLÜLER HALEN EVLERİNDNE ÇIKAMIYOR’

Devlet vahşetine ilişkin son durumu ANF’ye aktaran HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, köyde bulunanların evlerinden dışarı çıkamadığını belirterek, “Sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı halde köyde hala sokağa çıkma yasağı uygulanıyor, insanlar pencerelerine bile çıkamıyor, hastalardan sadece birkaç kişi hastanelere götürüldü, çok sayıda hasta halen bekletiliyor. Hayvanlar ahırlarda telef olmuş durumda, çok sayıda ev ateşe verilmiş, birçok ev de yıkılmış” dedi.

‘NE GİZLENİYOR?’

Köyde şu anda çatışma ve herhangi bir operasyon olmadığı halde devlet güçlerinin yasağı sürdürmesinin köyde yapılan insanlık suçlarının izlerini silmeye yönelik olduğunu dile getiren Uca, şunları ekledi: “Şu anda köyden halen net bilgi alamıyoruz, infaz edilen üç kişiye ilişkin henüz bir bilgi elde edemedik. Heyetlerimizin köye girişine izin verilmiyor.”