Ümit Yalçın'ın cenazesi toprağa verildi

Paris'te yapılan Newroz kutlamaları ardından tren altında kalarak yaşamını yitiren Ümit Yalçın "Şehîd namirin" sloganı ile toprağa verildi.

Paris'te yapılan Newroz kutlamaları ardından tren altında kalarak yaşamını yitiren Ümit Yalçın  "Şehîd namirin" sloganı ile toprağa verildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Newroz kutlamaları ardından Champigny garında tren altında kalarak yaşamını yitiren Ümit Yalçın isimli Kürt gencinin cenazesi, uçakla Muş'a getirildi. Akşam saatlerinde aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Varto Belediyesi eş başkanları Sabite Ekinci ve Hüseyin Güneş, DBP ve HDP Muş ve Varto yöneticileri ile kent meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tarafından Muş Havaalanı'ndan alınan cenaze, konvoy ile Varto'ya bağlı Yeşilpınar (Viranç) köyüne getirildi. Tabutu KCK ve PKK bayraklarına sarılan Yalçın'ın cenazesi, "Şehîd namirin" sloganı ile köy mezarlığına getirildi. Mezarlıkta saygı duruşu ardından cenaze toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan HDP Muş Milletvekili Çelik, "Ümit yoldaşımızı bu yağışlı havada cennet mekânına yollarken, içinde bulunduğumuz Kahramanlık Haftası'nda şehitlerimizi rahmetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ümit, 14 yaşında olabilir, ama mangal yürekliydi. Diriliş ve direnişin bayramına gitmeden önce o gerillaya katılmak istiyordu. Fransa'daki rahat yaşamına, anne kucağının sıcaklığına rağmen gerillaya katılmak istemiştir. Fakat gerillaya katılmak istediğini dile getirdiğinde arkadaşlar yaşının küçük olmasından kaynaklı kabul etmemişlerdi. O inançlıydı, kararlıydı, özgürlük mücadelesinin sevdalısıydı ve ona da Newroz'da ölüm nasip oldu. O bir şehittir, her şeyden önce Newroz şehididir. Şehitler kervanına katılmıştır. Biz onun anısı önünde saygı ile eğilirken, özgür Kürdistan'ı yaratma mücadelesini başarıya ulaştıracağımız sözü ile rahat uyu diyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından yüzlerce kişi köydeki taziye evine geçerek, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.