Van'da AKP'liler 'rüşvetle personel aldırıyor!'

Van'daki tüm resmi kurumları ele geçiren, DBP'li belediyelere kayyum atayan AKP, rüşvetlerle gündemde.

Van'daki tüm DBP'li belediyelere kayyum atama olayının ardından yüzlerce kişinin işine son verilmişti. Boşaltılan personellerin yerine rüşvetle işçi, memur yerleştirildiği belirtiliyor. 

Söz konusu personel alımının AKP içerisinde rant kavgasına dönüştüğü iddia edilirken, olayın yargıya taşındığı belirtiliyor. Rüşvet iddiaları nedeniyle birbirine giren AKP'liler arasında güven bunalımının yaşandığı diğer söylentiler arasında. Son olarak yerel gazetede yayımlanan bir makale rüşvet olayının boyutlarını gözler önüne serdi. 

AKP'nin yerel yandaş kalemşörlerin den Ziya Türk, köşesinde yer verdiği yazısında rüşvet iddialarının yargıya taşındığını kaydetti.

Ziya Türk, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Karataş'ın, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali İbrahim Taşyapan’ın da aralarında bulunduğu 150 kişilik toplantıda “İşe girişlerde 10-15 bin lira arası rüşvet alınıyor” sözlerini köşesine taşıdı. 

Yandaş yazar, itiraf gibi yazısında: Van'da AKP’nin var olan ilişkilerinin kokuşmaya başladığından yakınıyor. AKP'liler arasında derin bir güven bunalımı yaşandığına da vurgu yapıyor. 

Van'da, AKP'lilerin söz konusu tartışmaların üzerini örtmek için göstermelik olarak İş-Kur alımlarında kura sistemi uygulaması getirilmek istendiği ancak daha sonra bu uygulamadan vazgeçildiği de ortaya çıkmış oldu. 

AKP'lilerin rant kavgasının birbirini teşhir etmeye yönelik tehditlere kadar varmış görünüyor. Yandaş yazar Ziya Türk, AKP içerisindeki bazı rüşvetçileri teşhir edeceğini köşesinde duyurması, AKP içerisindeki rüşvet alışverişinin ve tartışmaların da düzeyini göstermiş oldu.