Van’daki tutsaklar da açlık grevine katıldı

Van F ve T tipi cezaevlerinde bulunan PKK’li tutsaklar da Öcalan’a dönük tecride karşı açlık grevine başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağır tecrit koşullarını kabul etmeyen PKK'li tutsaklar, açlık grevlerine devam ediyor. 

Van T ve F tipi cezaevlerinde 8 Mart’ta başlayan açlık grevine kadın tutsaklar da dahil oldu. Aileleri ve avukatları aracılığı ile greve başladıklarını ifade eden tutsaklar, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmadığı ve cezaevleri koşulları düzeltilmediği sürece açlık grevlerini sonlandırmayacaklarını aktardı.

AİLELERE DE BASKI VE HAKARET

Sürekli hak ihlalleri ile gündeme gelen cezaevi yönetimi, siyasi tutsakların açlık grevine girmesi üzerine baskıları ailelere de yansıtmaya başladı. Ailelere görüş saatlerinin 08.30 olduğunu bildiren cezaevi yönetimi, “sistem yok” bahanesi ile saatlerce bekleterek psikolojik işkenceye maruz bıraktı. Zaman zaman asker ve gardiyanların hakaretlerine maruz kalan ailelere, “yakınlarınız terörist olmasaydı siz de bunu yaşamasaydınız" denildiği de öğrenildi.

İşlemlerin yapıldığı bekleme salonuna tıka basa doldurulan aileleri adeta içeriye hapseden yetkililerin içeride oluşan havasızlık nedeni ile çoğu kişinin fenalaşmasına rağmen dışarıya çıkmalarına izin vermemesi dikkati çekti.