Xeraba Bava köyünden Hatice Ana: Burada yaşanan zulmün tarifi yok!

Eşi öğlen saatlerinde işkence ile gözaltına alınan Xeraba Bava köyünden Hatice Akdeniz, köydeki son durumu ANF'ye aktardı.

Devlet güçlerinin abluka ve saldırılarının devam ettiği Xeraba Bavê (Koruköy) köyünde öğle saatlerinden itibaren evlere yeniden baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda evlerde arama yapan devlet güçleri Samet Akdeniz isimli bir köylüyü işkence ile hastanelik etti. Köyde bulunan Akdeniz'in eşi Hatice Akdeniz, yaşananları Ajansımıza anlattı. 

'EVLERİ TARUMAR ETTİLER'

Öğlen saatleri ile birlikte devlet güçlerinin köyde bulunan evleri tek tek baskın düzenleyerek aradığını belirten Hatice Akdeniz, "Arama sırasında bizlere hakaret ettiler, eşyalarımız tarumar edildi. Bize büyük bir korku yaşattılar. Köyde tüm evler basıldı" dedi. 

'EŞİMİ İŞKENCE İLE ALDILAR'

Eşi Samet Akdeniz'in işkence edilerek götürüldüğünü söyleyen Akdeniz, saatler sonra eve geri gelen eşinin tanınmaz halde olduğunu ve kusmaya başladığını paylaştı. Eşinin durumumun kötüye gitmesi üzerine ambulans ile hastaneye kaldırıldığını aktaran Akdeniz, eşinin halen Nusaybin Devlet Hastanesinde olduğunu söyledi. 

'AÇLIK BAŞLADI'

Günlerdir abluka altında olduklarını ve hayvanlarının da telef olduğunu hatırlatan Akdeniz, kendilerinin de artık açlıkla yüz yüze olduklarına dikkat çekti.

'ÇOCUKLARIMIZ VAHŞETİ YAŞIYOR '

Çocukların durumuna da değinen Akdeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız dehşeti yaşıyor, korkudan battaniyelerin altından çıkmıyorlar. Psikolojileri bozuldu.’’ 

"BİZİ KURTARIN "

"Bizi ve çocuklarımızı bir an önce bu vahşetten kurtarın" diye seslenen Akdeniz, kendilerine yaşatılan zulmün bir tarifinin olmadığını aktardı.