Xerabê Bava köyüne gitmek isteyen Heyet yine engellendi

Nusaybin’e bağlı Xerabê Bava (Koruköy) köyünde bir haftadır abluka ve saldırılar devam ederken, köye girmek isteyen HDP ve DBP heyeti, ikinci kez askerler tarafından engellendi.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ve DBP Eş genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın da aralarında bulunduğu heyet, ablukanın olduğu köyde neler olup bittiğini öğrenmek için geldikleri köy yolunda asker engeli ile karşılaştı. Köye girişleri engellenen heyet, burada bir açıklama yaptı. 

KÖYDEKİ YURTTAŞLARIN HAYATLARINDAN ENDİŞELİYİZ

DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, yüzlerce köylünün yardım beklediğine dikkat çekerek, “Köyde nelerin olduğunu bilmiyoruz. Köye girişimize izin verilmiyor. Burada yapmış olduğumuz görüşmelerde operasyonların devam ettiği ve köye giremeyeceğimiz yönünde. Bu köyde 9 gündür sürdürülen abluka için köydeki yurttaşlarımız partimize başvuruyorlar” dedi. 

Engellemeye ilişkin muhatap bulamadıklarını kaydeden Şimşek, “Hem valilik hem de İçişleri Bakanı ile yapmak istediğimiz görüşmelere cevap alamıyoruz. Bu konuda partimiz köye girmek için bütün girişimlerde bulunacak. Köydeki yurttaşların hayatlarından endişe ediyoruz” diye ifade etti. 

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da, Ankara, valilik ve Bakanlık’tan izin olmadan köye geçişlerine izin verilmeyeceğinin belirtildiğini aktardı.