GÖRÜNTÜLÜ

YBŞ savaşçısının ailesi: KDP-AKP'ye sonuna kadar direneceğiz

Xanesor'da yaşamını yitiren YBŞ'li Qulo'nun ailesi, "Saldıranlar kadın, kızlarımıza el uzatan Türk ve çetelerinden oluşuyor. Şengal Dağı'nı kimseye bırakmayız. Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" dedi.

KDP-AKP çeteleri tarafından Xanesor'da katledilen YBŞ savaşçısı Adnan Reşo Qulo'nun (Arif Şengali) ailesi, katliama izin vermeyeceklerini, buna karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Aile, Xanesor'a yönelik 3 Mart saldırısını "ihanet saldırısı" olarak nitelendirdi.

'ŞENGAL'İ KİMSEYE BIRAKMAYIZ'

Baba Reşo Qulo, ikinci fermana izin vermeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: "Kardeşçe geliyorlarsa buyursunlar, biriz, onları kabul ederiz. Ancak bunlar katliam gerçekleştirmek için gelmişler, biz de buna izin vermeyiz. Damarlarımızda dolaşan son kan damlasına kadar kimsenin Şengal Dağı'nı; toprağımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Êzidîlerin bir olup bu düşman saldırılarını kırmasını umuyorum. Bunun kardeşlikle yakından uzaktan alakası yok. Her gün yeni katliamlarla karşılaşıyoruz. Saldıran bu grup, kadın, kızlarımıza el uzatan Türk ve çetelerinden oluşuyor. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ancak buraya gelenlerin de şunu iyi bilmesini istiyoruz; Şengal Dağı'nı kimseye bırakmayız."

'DAHA ÖNCE SALDIRANLARLA AYNI KİŞİLER'

Kardeş Qehtan Qulo da saldırıyı, amacın Êzidîleri katletmek olduğuna dikkati çekerek, "Kardeşimi şehit düşürdüler. Şengal'e daha önce saldıran ve katliam gerçekleştirenler ile şu an saldıranlar aynı kişilerdir. Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" diye konuştu.