YBŞ-YJŞ Komutanlığı: Şengal’e yönelik DAİŞ saldırısı kırıldı

YBŞ/YJŞ Komutanlığı, DAİŞ çeteleri tarafından 21 Mart gece saatlerinde Şengal’e yönelik başlatılan saldırıların kırıldığını duyurdu.

Şengal Direniş Birlikleri-YBŞ ve Şengal Kadın Birlikleri-YJŞ Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, DAİŞ çetelerinin 21 Mart günü düzenlediği saldırılara ilişkin ayrıntılı bilgi verildi.

Açıklamada, çıkan çatışmalarda en az 11 çetenin öldürüldüğü ve bir HPG gerillasının yaşamını yitirdiği belirtildi.

SALDIRILAR KIRILDI

YBŞ-YJŞ Komutanlığı tarafından verilen bilgiler şöyle:

21 Mart 00.00 sularında DAİŞ çeteleri tarafından Skine ve Hayale’de bulunan YBŞ mevzilerine kapsamlı bir saldırı başlatıldı. Hayale ve Skiniye köylerinin 8 km güneybatısında bulunan çete saldılarının merkezindeki Tewra köyü civarında güçlerimizin sert karşılık vermesi üzerine öğlen saatlerine kadar yoğun çatışmalar yaşandı. Çete saldırılarına karşılık güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde netleştirilen 11 DAİŞ çetesi öldürüldü, ölü ve yaralıları daha fazladır. Çetelerin konumlandığı noktalar havanlarla etkili bir şekilde vurularak birçok çete mevzisi imha edildi. Çatışmalarda 4 çete aracı ve bir Diron tipi keşif atacı düşürülerek imha edildi. Çatışmaların ağırlaşması üzerine müdahale amaçlı alana gelen HPG gerillalarından Rüstem Cudi son mermisine dek kahramanca savaşarak şehit düştü. Güçlerimizin geliştirdiği eylemler sonucu saldırıları kırılan çeteler alandan çekilmek zorunda kaldı.