YCR: 'Li Rojava Xwedî Derkeve‘ hamlesine katılalım

Rojava Gençlik Birliği (YCR), tüm gençleri “Li Rojava Xwedî Derkeve; “Li Axa xwe, Welatê xwe, Artêşa xwe û Şoreşa xwe” adıyla başlattıkları hamleye katılmaya ve devrime sahip çıkmaya çağırdı.

Rojava Gençlik Birliği (YCR), tüm gençleri “Li Rojava Xwedî Derkeve; “Li Axa xwe, Welatê xwe, Artêşa xwe û Şoreşa xwe” adıyla başlattıkları hamleye  katılmaya ve devrime sahip çıkmaya çağırdı.

Rojava Gençlik Birliği (YCR), bir süre önce başlatılan “Li Rojava xwedî derkeve” hamlesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak tüm gençleri devrim değerlerine, özgürlüğe ve gençliğine sahip çıkmaya çağırdı.

“Yüzyılın devrimine dönüşen Rojava devrimiyle insanlık tarihi yeniden yazılmaktadır“ denilen açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Özünde insanlığın beş bin yıldır hayalini kurduğu özgürlük ve demokrasi devrimi bugün Rojava Kürdistanı şahsında gerçeğe dönüşmektedir. Rojava Devrimi Kürt halkının trajediye dönüşen kaderini değiştirmiştir. Çiyayê Kizwanan, Mebrûka, Silûk, Girê Sipî, Eyn Îsa vd Kürdistanî halkların özgürlüğüyle taçlandırılan yeni tarihi temsil etmektedir. Rojava devrimi bu tarihi dönemde, kritik bir süreçten geçmektedir. İşgalci güçler yanan özgürlük meşalesini söndürmek ve halkların özgür demokratik yaşam yaratma umutlarını bitirmek amacıyla en vahşi yöntemlerle bu devrime saldırmaktadır. Bunun için DAIŞ her yönden desteklendi. Rojava devrimini karalama ve DAIŞ’I meşrulaştırma propogandaları geliştirildi. DAIŞ çetelerinin eliyle dolaylı olarak geliştirilen müdahalenin başarılı olamayacağı görülünce artık bugün açıktan Rojava’ya doğrudan müdahale etmeye hazırlanmaktadırlar. Açıkça beyanatlarında Rojava’da Kürtlerin hiçbir hak elde etmesini kabul etmeyeceklerini belirtmektedirler.

Hiç kuşku yok ki tüm bu saldırılara karşı Kürdistanî hallklar tüm oluşumlarıyla tutumlarını YPG/YPJ güçleri şahsında ortaya koymuştur. Devrim sınırsız ve sonsuz gençlik olduğundan Rojava Devrimini savunma görevi herkesten önce gençliğin omuzlarındadır. Gençlik ruh, coşku, moral, güç, sonsuz enereji ve yaşamın güzelliğidir. Rojava Devrimi bu anlamda gençliğin özgürlük tarihini yazmıştır. Bu nedenle gençlik, tam bir seferberlik ruhuyla Rojava devriminde özgürlüğünü savunmalıdır.“

GENÇLER 'LI ROJAVA XWEDÎ DERKEVE' HAMLESİ BAŞLATTI

YCR açıklamasında, “Bu temelde Rojava Gençlik Birliği olarak “ Li Rojava Xwedî Derkeve; “Li Axa xwe, Welatê xwe, Artêşa xwe û Şoreşa xwe” adıyla bir hamle başlatmış bulunuyoruz. Rojava’ya sahip çıkmak gençliğine,özgürlük ve insanlık değerlerine sahip çıkmaktır. Bu gerçeklik temelinde dünyanın her yerinden gençler Rojava Devrimine katılmakta ve ABD’li şehîd Gelhat Rumet ve Avusturyalı şehîd Bagok Serhed  gibi onlarcası kahramanca savaşıp şehit düşmektedir. Rojava’ya sahip çıkmak herşeyden önce kendine, varlığına ve onuruna sahip çıkmaktır. Bu amaçla Y.C.R. olarak birçok farklı eylemlilik geliştrmekte, gençler için kitlesel toplantılar düzenlemekte, bildiriler yayınlamaktayız. Direniş cephlelerinde nöbetler ve kontrol noktaları kurma vb. Tüm gençlik kendilerini devrim kazanımlarını sahibi görüp bu tarihi sürece katılım sağlamalıdır“ denildi.

'DEVRİM SAFLARINA KATILALIM TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM‘

YCK açıklaması şu şekilde son buldu:

„Rojava Devrimi, özgür ve anlamlı gençliğin kimliğidir. Gençler ancak ve ancak özgürlüğe layıktır. Bu nedenle her bir genç özgürlük için çalışmalıdır. “ Li Rojava Xwedî Derkeve” hamlemiz Rojava devriminin başarısının teminat altına alınması, yüzyılın devriminin ve tarihin kazanımlarının savunulmasıdır. Tüm gençler bu hamleye karşı tarihi bir görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Tarih gençler tarafından yazılmalıdır, bu da gençliğini sahip çıkmasıyla olabilecektir.

Kürdistan’da devrim yaşamın coşkun akışıdır. O yüzden Önder Apo, “Kürdistan’da devrimsiz yaşam sürdürülemez” demektedir. “ Li Rojava Xwedî Derkeve” hamlemiz özünde yaşama sahip çıkma çağrısıdır. Çünkü Rojava Devriminin anlamı yaşamın savunulmasıdır. Devrim saflarına katılım gerçekte yaşam kararlılığıdır. Gelin hep birlikte toprağımıza, yurdumuza, ordumuza ve devrimimize sahip çıkalım. Gelin devrim saflarını sıkılaştıralım, özgür ve onurlu bir yaşamı elele vererek yaratalım. Rojava’ya sahip çıkarak şehitlerimizin kanlarına sahip çıkalım. “ Li Rojava Xwedî Derkeve” hamlesine katılarak hep birlikte yaşam ve gençliğimize sahip çıkalım.“