YNK’li Murat: Şengal saldırısı Ankara ve İstanbul’da hazırlandı

YNK Merkez Komite Sekreteri Adil Murat, planının Ankara ve İstanbul'da hazırlandığını söylediği Şengal'e saldırıları kınadı.

YNK Merkez Komite Sekreteri Adil Murat, KDP ve AKP güçlerinin Şengal'e dönük saldırısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Murat, Şengal’de gerçekleşen saldırının Ankara ve İstanbul’da hazırlanarak Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işbirlikçi çetelerinin eliyle gerçekleştirildiğini belirtti. 

Adil Murat'ın açıklamaları şöyle:

“Şengal’de saldırı gerçekleştiren Güney Kürdistan’da bulunan ve Türkiye’ye bağlı çete gruplarının Şengal’in Xanesor ve Sinune beldelerine yaptıkları saldırıları nefretle kınıyorum. Bilinmelidir; bu saldırılar Kürtler arası iç savaş çıkarmak isteyenlerin kirli hanesine yazılmaktadır. Kürt halkı Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen ve Kuzey Kürdistan ile Rojava'da Kürt özgülük mücadelesini tasfiyeyi amaçlayan planların farkındadır. Bunun için başlatılmak istenen iç savaşa halkımız kesinlikle izin vermeyecektir. 

'ŞENGAL HALKI TEMSİLCİLERİNİ SEÇME HAKKINA SAHİPTİR'

Tüm siyasi taraf ve partiler Şengal halkını DAİŞ'in elinden kurtarmak için onlarca şehit veren güçleri görmelidirler.  Onun için Şengal halkı kendi temsilcilerini seçme hakkında özgür olmalıdır. Buna karşı Şengal halkı için timsah gözyaşı dökenler de, bilinmelidir ki gün ortası herkesin gözü önünde Şengal halkını altın tepside DAİŞ faşizmine sundular. Bunlar mahkemeye teslim edilerek gerekli cezaya çarptırılmalıdır.

Onun için tüm siyasi taraflar birlik kurarak namlularının ucunu düşmana çevirmelidirler. Maxmur, Kerkük, Celewla ve Kobanê'de olduğu gibi bunu yaptılarsa bir kez daha bunu yaparak, bizi parçalamalarına izin vermemeli ve bırakuji savaşı yaratılmasının önüne geçmeliyiz."