YPG: Kobanê'de 4 köy daha özgürleştirildi-YENİLENDİ

Kobanê Kantonu'nda gerçekleştirilen operasyonlarda 4 köy daha özgürleştirildi.

YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu'nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 19. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. YPG, “Güçlerimizin Serêkaniyê'nin güneybatısında DAIŞ çetelerine yönelik operasyonları devam etmektedir. Önceki gece güçlerimiz düzenlenen operasyon ardından iki köyü özgürleştirmişti. Güçlerimizin ilerleyişi karşısında direnemeyen DAIŞ çeteleri bu alanda sivil halkı kalkan olarak kullanmaktadır. Rehin aldığı ve güçlerimizin ilerleyişlerini durdurmak amacıyla kalkan olarak kullandığı sivil halkın zarar görmemesi amacıyla güçlerimiz temkinli yaklaşmaktadır.

Bu çerçevede güçlerimiz çetelerin kalkan olarak kullandığı 30 sivili alandan tahliye etmiştir. Fakat hiçbir ahlaki kaidesi olmayan çete grupları bu alanda sivil halkın içinde bomba yüklü bir araç patlatarak 2 yoldaşımızın ve sayısı tespit edilemeyen sivilin şehit düşmesine yol açmıştır.

Güçlerimizin bu alandaki operasyonları devam etmektedir“ dedi.

KOBANÊ DİRENİŞİ 252. GÜNÜNDE

Kobanê direnişinin 252. gününde  oluduğunu hatırlatan YPG, açıklamasında şunlar  ifade edildi:

“Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin doğusunda çete işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda güçlerimiz Küçük ve Büyük Demircik, Küçük Mizxanê ve Kerquling köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Güçlerimiz bu köylerde çetelerin saldırılarında kullanmak amacıyla hazırladığı patlayıcı yüklü bir aracı ele geçirmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.“