YPG'li Aydemir ve Dündar'ı binlerd toprağa verdi

Kobanê'de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçıları İbrahim Aydemir ve İhsan Dündar, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

DAİŞ çetelerinin 25 Haziran'da Kobanê'ye yönelik saldırısı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçıları İbrahim Aydemir (Egid Amed), İhsan Dündar (İhsan Amed)'in cenazeleri Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından YPG'liler , akşam saatlerinde Amed'e getirildi. Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan camide dini vecibeleri yerine getirildikten sonra üzerine çiçekler bırakılan Aydemir ve Dündar'ın tabutlarını omuzlara alan halk Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Şehît namirin" ve "Bijî berxwedana YPG'ê" sloganlarının atıldığı yürüyüşe, Amed Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, HDP Amed Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, HDP, DBP yöneticileri ve özgür basın çalışanlarının yanı sıra binlerce kişi katıldı. YPG'li Aydemir ve Dündar'ın fotoğrafları ve YPG flamalarının taşındığı yürüyüşün ardından YPG'lilerin cenazeleri dua ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, yaşamlarını yitiren YPG'lilerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunarak, Kürt halkı için yaşamlarını feda eden kahramanların mücadelelerine sahip çıkacaklarını ifade etti.

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, tarihi günlerden geçtiklerini ve Kürdistan'ın 4 parçasında Kürt halkının direndiğini belirterek, DAİŞ çetelerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından halk mezarlıktan ayrılırken, taziyeler Lice Dercımtililer Taziye Evi'nde kabul edilmeye başlandı.