YPG savaşçısı Akdoğan Yüksekova’da toprağa verildi

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırısında yaşamını yitiren YPG savaşçı Ramazan Akdoğan (Rûstem Gever) Yüksekova'da on binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırısında yaşamını yitiren YPG savaşçı Ramazan Akdoğan (Rûstem Gever) Yüksekova'da on binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerinin 25 Haziran'da Kobanê'ye yönelik bombalı gerçekleştirdiği katliam sırasında yaşamını yitiren YPG savaşçı Ramazan Akdoğan'ın (Rûstem Gever) cenazesi, Urfa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine doğru yola çıkarıldı. YPG'li savaşçının cenazesi ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan (Suüstü) Köprüsü'nde kitlesel olarak karşılandıktan sonra yüzlerce araçlık konvoyla ilçeye doğru hareket edildi. Cenaze konvoyunun ilçeye girmesiyle beraber yurttaşlar yol güzergahında cenaze yürüyüşüne katılarken, Abdullah Canan Köprüsü'nde, özel harekat timleri zırhlı araçlarla konvoyun önünü kesti. Bunun üzerine, cenaze konvoyu Özgürlük Meydanı (Qada Azadîyê) üzerinden ilçe merkezine giriş yaptı.

YPG savaşçısının cenazesinin çarşı merkezine girmesiyle beraber esnaf da kepenk kapatarak cenaze törenine katılırken, aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile Belediye Eşbaşkanlarının da bulunduğu on binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze, Eski Kışla Merkez Camisi'ne getirildi. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, sarı, kırmızı, yeşil tülbentler ve TEV-DEM bayrağı ile süslenen YPG savaşçısı Akdoğan'ın tabutu omuzlara alınarak, son kez evine götürülüp ailesinden helallik istendi. Ardından ana yol üzerinde yapılan kitlesel yürüyüşle Orman Şehitliği'ne getirildi. Yürüyüşte "Şehîd Namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Katil DAİŞ, işbirlikçi AKP" sloganları atılırken, kortejin önünde askeri yürüyüş yapan YDG-H üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Akdoğan'ın posterleri, YPG, PKK ve KCK bayraklarını taşıdı.

Defin işlemlerinin ardından "Ey Reqîp" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan MEYA-DER İlçe Temsilcisi Cengiz Ortaç, daha bir taziyelerini kaldırmadan başka bir cenazenin geldiğini hatırlatarak, "Hepimiz biliyoruz ki Rojava'da bir ateş yanıyor. Faşist çeteler eliyle bir katliam gerçekleştiriyor. Ramazan arkadaş ve yoldaşları buna karşı çıkarak büyük bir direniş sergiledi" ifadesinde bulundu. Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye DAİŞ'e destek veriyor diyenler alçaktır" sözüne atıfta bulunarak, "Sen TIR’la, mermi ve top gönderdin DAİŞ çetelerine. Sen Türk askerinin eliyle çeteleri halkımızı katletmeye gönderdi. Senin havuz medyan da kalkıp bize hakaret ediyor. Bütün dünya gördü. Sen mi alçaksın biz mi herkes görsün" diye karşılık verdi.

Aile adına taziyeleri kabul eden YPG'li Akdoğan'ın babası Hasan Akdoğan ise, "Hepiniz başım gözüm üstüne geldiniz. Bu şehit sadece benim değil, tüm Kürdistan'ındır. Hepinizin ve Başkan Apo'nun başı sağolsun" dedi.

Konuşmaların ardından kitle mezarlıktan ayrılırken, YPG savaşçısı Akdoğan için Orman Mahallesi'nde bulunan evinin önünde taziye çadırı kuruldu.