YPG savaşçısı Bozan ve 3 ARGK gerillası için Van'da mevlit

Rojava’nın Cizîr Kantonu'nun Til Temir bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ozan Bozan ve geçtiğimiz günlerde isimleri açıklanan ARGK gerillaları Gülperi Kaplan , Aşur Oran ve Vahit Bilir için Van ve Erciş ilçesinde mevlit verildi.

Rojava’nın Cizîr Kantonu'nun Til Temir bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ozan Bozan (Rojhat Zilan) ve geçtiğimiz günlerde isimleri açıklanan ARGK gerillaları Gülperi Kaplan (Saadet), Aşur Oran (Aslan) ve Vahit Bilir (Hüseyin) için Van ve Erciş ilçesinde mevlit verildi.

MEYA-DER Van Şubesi tarafından farklı tarihlerde yaşamlarını yitiren ve geçtiğimiz günlerde isimleri açıklanan ARGK gerillaları Gülperi Kaplan (Saadet), Aşur Oran (Aslan) ve Vahit Bilir (Hüseyin) için mevlit verildi. Van merkez İpekyolu ilçesine bağlı Şehit Fırat Halkevi’nin bahçesinde kurulan çadırda verilen mevlide, yüzlerce kişinin yanı sıra HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Komelên Mela üyeleri, HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ve il yöneticileri katıldı. Mevlidin verildiği çadıra, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ile farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK’lilerin fotoğrafları ile KCK, PKK ve YPG bayrakları asıldı. Saygı duruşuyla başlanan programda kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Van Şubesi yöneticisi İdris Şaybak, “Şehitler sadece bizim değil tüm Kürdistan’ın şehididir” dedi. 

Şaybak’ın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür de, yaşamını yitiren gençlerin Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyledi. Kürt halkının özgürlüğü için yaşamını yitirenlere borçlu olduklarını kaydeden Gür, “Kobanê’de nasıl zafer çıktıysak, bu seçimde de demokratik yoldan Türkiye’de zaferle çıkacağız ve şehitlerimize verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olacağız” dedi. 

'ONLAR İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE MÜCADELEMİZİ YÜKSELTTİLER’

Gür’ün ardından konuşan PKK’li Vahit Bilir (Hüseyin) ağabeyi Davut Bilir ise mevlite katılanlara teşekkür ederek, “Şehit sadece bizim değil tüm Kürdistan’ın şehididir. Başta Serok Öcalan olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun” dedi.

Gülperi Kaplan’ın (Saadet) amcası Salih Kaplan ise, “Şehitlerimiz, mücadelenin başladığı ilk yıllarda katılım gösterdi ve imkansızlıklar içerisinde mücadele ettiler. O imkansızlıklar içerisinde canlarını feda ederek, mücadelemizi bugüne yükseltiler” diye konuştu. 

“Şehitlerin intikamının önümüzdeki seçimlerde HDP’nin başarısı ile olacaktır” diyen Kaplan, her kesi HDP’ye oy vermeye çağırdı.

ARGK gerillası Aşur Oran’ın (Aslan) babası Abdullah Oran ise şöyle konuştu: “Hakkımızı her zaman arayacağız. Hakkımızın yenilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu zulümden kurtulmak için seçimlerde hepimizin 24 saat aralıksız çalışması gerekir. Şehit sadece benim evladım değil sizin de evladınızdır. Çünkü aynı acıyı sadece ben değil beraber yüreğimizde yaşadık. Şehidimiz, tüm Kürdistan’ın şehididir” diye konuştu. 

YPG SAVAŞÇISI BOZAN İÇİN ERCİŞ’TE MEVLİT

Rojava’nın Cizîr Kanotunu’na bağlı Til Temir bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ozan Bozan'ın (Rojhat Zilan) için doğduğu mahalle olan Şêxbazar’da (Şahbazar) iki gün önce kurulan taziye verilen mevlitle son buldu. Mevlide, HDP, DBP Erciş ilçe Eşbaşkanları ve HDP Van milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler, Tuba Hezer, Fevzi Özgökçe, KJA aktivistleri, barış anneleri inisiyatifi ile birlikte binlerce kişi katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Ozan Bozan’ın fotoğrafları ve çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalar sonucu yaşamlarını yitiren HPG ve YPG savaşçılarının fotoğrafları asıldığı mevlit çadırında okunan duaların ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

Burada bir konuşma yapan DBP Erciş İlçe Eş Başkanı Abdurahman Turan, PKK’nin oluşması ile birlikte PKK gerillalarının Kürt halkının özgürlüğü için mücadele başlattıklarını ve 40 yıldır süren mücadele içerisinde binlere genç fidanın Kürt halkını özgürlüğü için yaşamlarına adadığını ifade etti.

Ozan’ın babası Hüseyin Bozan “ Rojahat benim değil Kürdistan halkının şehididir. Şehadetini duyduğumuz her şehidimiz hepimizin yüreğini yakıyor. Bizler birlik olmazsak daha çok gençlerimizi toprağa vereceğiz. Canımız daha çok yanacak ve kanımız duramadan akacak. Sistemin yanında yer alan Kürtlere esleniyorum; yeter artık, insaf edin vicdanınız sızlasın. Çoğumuz evlatlarımızın şehitlerimizin mezarlarını bile bilmiyoruz. Bu kahramanlar aile çıkarları için savaşmıyor. Sizin de onurunuzu ve şerefiniz korumak için canlarını veriyor. Daha ne kadar kendi çıkarlarınız peşinden koşacaksınız. Lütfen artık kendi mücadelenizde yer alın. Yarın sizin de yüreğiniz yanmadan gelin birlik olalım bu kanı durduralım” dedi. Verilen mevlitler okunan dualar ve yenilen yemeklerin ardından son buldu.

...