YPG savaşçısı Cemil Encü’yü binler son yolculuğuna uğurladı

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin Berx Botan köyüne yönelik katliam amaçlı saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Roboskili YPG savaşçısı Cemil Encü son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin Berx Botan köyüne yönelik katliam amaçlı saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Roboskili YPG savaşçısı Cemil Encü (Haydar Goyî) Roboski'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırısında katliam gerçekleştirdiği Berx Botan köyünde, çetelerle girdiği çatışmada yaralanan ve Kobanê'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Roboskili YPG savaşçısı Cemil Encü (Haydar Goyi) sonsuzluğa uğurlandı. İlk olarak, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Uludere'nin Şenoba Beldesi'nde zılgıtlarla karşılanan Encü'nün cenaze konvoyu, geçtiği tüm belde ve köylerde halkı sokaklara döktü. Roboski'de binlerce kişi tarafından "Şehit namirin" sloganları ile karşılanan cenaze, gençler tarafından omuzlara alınarak, 28 Aralık 2011 tarihinde Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 gencinin bulunduğu Roboski Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Köyden mezarlığa doğru yürüyüşe geçen halk, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Cemil Encü'nün posterleri ile PKK, HPG, YJA-STAR ve YPG/YPJ flamaları taşıdı. DBP ve HDP Şırnak il yöneticileri, Uludere Belediyesi eşbaşkanları, MEYA-DER ve Roboskili ailelerin yanı sıra binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde sık sık "Bıji berxwedana YPG/YPJ", "Katil devlet hesap verecek" ve "Bıji Serok Apo" sloganları atıldı. Cenaze töreninde, YPG savaşçısı Encü'nün kardeşi tarafından kına tepsisinin taşınması da dikkat çekti. Roboski mezarlığına varan kitle YPG savaşçısı Encü'yü toprağa verdikten sonra Kobanê'de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. 

Törende konuşan DBP Şırnak İl Eş Başkanı Salih Gülenç, Kürt halkının kahramanları sayesinde adım adım özgürlüğe yürüdüğünü vurgulayarak, "21. yüzyılda, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler Rêber Apo'nun felsefe ve ideolojisi ile gerçekleşmiştir. AKP hükümeti gibi teröristler DAİŞ çetelerine ortaklık yaparak ikiyüzlülüğünü gözler önüne seriyor" dedi.

YPG savaşçısı Encü'nün annesi Vesile Yılmaz da "Oğlum Kürt halkının oğludur. Oğlum Haydar artık son şehit olsun. Ben ağladım, başka analar ağlamasın. Artık Kürdistan'a şehit değil, özgürlük gelsin, artık Reber Öcalan özgürlüğüne kavuşsun" diye konuştu. YPG savaşçısı Encü'nün abisi Nizar Encü ise, kardeşinin mücadelesine bağlılık sözü verdi. 

Yapılan konuşmalar ardından kitle, YPG savaşçısı Encü için kurulan taziye çadırına gitti.