YPG savaşçısı Cudi son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mehmûd Hemîdo (Mazlum Cudî) Şehit Rustem Cudî Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

21 Şubat’ta Rakka’nın Xinêz Köyü’nde DAIŞ ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Mazlum Cudi için Dirbêsiyê’deki Şehit Rustem Cudî Şehitliğinde tören düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan askeri törenin ardından Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi adına Cemra Elî bir konuşma yaptı. Cemra Elî yaptığı konuşmada başta Cudî’nin ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerine ve şehidin yoldaşlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.  

TEV-DEM adına ise Xelîl Osman konuştu. Osman, “Günümüzde karanlık güçlerin planları halen devrede ve sonuç almak istiyorlar. Bizler gün be gün örgütlenmeliyiz ki bu kirli planları ve anlaşmaları bertaraf edebilelim. Ancak bu şekilde özgür yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

Osman’ın ardından söz alan YPJ komutanlarından Agirî Jînda ise şunları dile getirdi: “Şubat ayı karanlık bir aydır. Komplonun Önder Apo şahsında tüm Kürtlere yapıldığı ve Kürt halkının iradesinin teslim alınmak istendiği bir aydır. Kimse güneşimizi karartamaz ve kimse irademizi kıramaz diyoruz. Şehitlerin mücadele ve anısına layık olacağımızın sözünü veriyoruz.”

Mazlum Cudî’nin ailesi adına konuşan abisi Hesen Hemîdo ise, “Sonuna kadar şehitlerimizin izinden zafere doğru ilerleyeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Cudî’nin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.