YPG savaşçısı Deniz’i on binler uğurladı

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı koyarken yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cihan Deniz'in (Şivan Parastin) Hakkari'deki cenaze törenine on binler katıldı.

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı koyarken yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cihan Deniz'in (Şivan Parastin) Hakkari'deki cenaze törenine on binler katıldı. Yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlanan kardeşinin cenaze töreninde konuşan ağabeyi Ali Deniz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan zannediyor ki DAİŞ çeteleri ile Kürt gençleri bitecek. Fakat yanılıyor, Saddam'ın başına ne geldiyse daha beteri Erdoğan'ın başına gelecek" dedi.

DAİŞ çetelerinin 25 Haziran'da, Kobanê'ye yönelik saldırısı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cihan Deniz'in (Şivan Parastin) Urfa Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Hakkari'ye getirildi. Cenaze aracı, Hakkari-Çukurca karayolunda aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediyesi eşbaşkanları, HDP, DBP ve MEYADER yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Buradan Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilen YPG savaşçısı Deniz'in cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından yeniden tabutu içerisinde cenaze aracına konularak, on binlerce yurttaşın kitlesel yürüyüşüyle defnedileceği Serê Solan Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. 

Yürüyüşle birlikte artan kitleye, kepenklerini kapatan esnaflar da katılırken, çarşı merkezi adeta boşaldı. 

PKK, KCK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posterlerini taşıyan yurttaşlar, sık sık "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları attı. Yol güzergahındaki halk da evlerinin balkonlarına sarı, kırmızı ve yeşil flamalar asıp, cenaze törenine katıldı. 

Mezarlık yolunda cenazeyi omuzlarına alan YPG savaşçısı Deniz'in arkadaşları, sloganlar eşliğinde mezarlığa yürürken, ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Okunan duaların ve cenaze namazının ardından cenaze gözyaşları eşliğinde toprağa verilirken, "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

Törende konuşan MEYA-DER Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Bedirhan Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek, Kobanê'nin tek sorumlusunun Erdoğan olduğunu vurguladı ve Kürt düşmanlığı yapan Erdoğan'a karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

YPG savaşçısı Deniz'in ağabeyi Ali Deniz ise, kardeşinin cenaze töreninde yaptığı konuşmada şunları sözleri dile getirdi: "Cihan sadece benim kardeşim değildir, Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın, tüm Kürdistan'ın kardeşidir, tüm Kürdistan'ın başı sağ olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan zannediyor ki DAİŞ çeteleri ile Kürt gençleri bitecek. Fakat yanılıyor, Saddam'ın başına ne geldiyse daha beteri Erdoğan'ın başına gelecek." 
Törenin ardından halk mezarlıktan ayrılırken, taziyeler DBP binası arkasında kurulan çadırda 3 gün boyunca kabul edilecek.