YPG savaşçısı Engizek ve Koçer son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçısı Siyabend Engizek kod adlı Önder Özil ile Şeddadê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Demhat Koçer kod adlı Mihemed Seîd, Derik’teki Şehit Xebat Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Siyabend Engizek kod adlı Önder Özil ile Şeddadê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Demhat Koçer kod adlı Mihemed Seîd, Derik’teki Şehit Xebat Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Derik, Girkê Legê ve çevresinden gelen yüzlerce kişi YPG savaşçısı Siyabend Engizek ve Demhat Koçer’i son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Xebat Şehitliği’ndeki tören, YPG-YPJ savaşçıları ile özsavunma askerlerinin düzenlediği askeri törenle başladı. Sonrasında konuşma yapan YPJ komutanlarından Roza Dêrik, ailelere başsağlığı diledi ve “Şehitlerimizin bıraktığı mücadele mirasıyla bütün katliamlara cevap olacağız” dedi.

Cizre Kantonu Eşbaşkanı Hêva Erebo ise konuşmasında şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, KDP çetelerinin Şengal saldırılarının ihanet olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda her iki savaşçı sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.