Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

YPG savaşçısı Şan’ı Van’da binler uğurladı

Rojava’da DAİŞ çeteleri ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren Felat Serda kod adlı YPG savaşçısı Nejdet Şan Van’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava’da DAİŞ çeteleri ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren Felat Serda kod adlı YPG savaşçısı Nejdet Şan Van’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizîr Kantonu’nda çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Nejdet Şan’ın (Felat Serda) cenazesi Gevaş girişinde yüzlerce araçlık bir konvoy tarafından karşılandıktan sonra Kurubaş köyüne getirildi. Burada Şan’ın tabutunu omuzlara alan binlerce kişi  “Şehit namırın”  ve “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP” sloganları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla birlikte Kurubaş mezarlığına getirdi.

Burada kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Barış ve Özgürlük Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Cenaze törenine HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Derya Havya, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl  Barıştıran, Caziye Duman, HDP Van milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Barış Anneleri Meclisi, STÖ temsilcilerinin de aralarında olduğu binlerce kişi katıldı.

Cenaze töreninde ilk olarak söz alan Van MEYA-DER Başkanı  İbrahim Alkan, “80’ler de JİTEM, 90’larda Hizbullah neyse bugün IŞİD’de odur. Hepsi aynı zihniyetin ürünüdür. Tüm amaçları Kürt halkını yok etmektir ama Kürt halkı özgürlüğünden asla vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

Alkan’ın ardından söz alan HDP Van İl Eşbaşkanı M. Veysi Dilekçi de Kürt halkının, Kürdistan topraklarının özgürleşinceye kadar mücadele edeceğini belirterek şunları söyledi: “Şehit olan gençler bizim onurumuzdur. Bizlere düşen onların bize bıraktığı mücadeleyi daha da yükseltmektir.”

HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar da “Tüm özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerin Kürt halkının onurudur” dedi.

Anne Xezal Şen de “Şehit Kürdistan şehidir” diye konuştu.