YPG: Türk ordusunun Rojava'ya saldırıları sürüyor

YPG, işgalci Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik bir haftalık saldırının bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“Şubat ayının ilk gününden bu yana Türk ordusunun Rojava’ya dönük saldırıları devam etmektedir.

Yaşanan saldırı ve olaylara ilişkin bir haftalık bilanço şöyle:

2 Şubat günü Türk ordusu, Kobanê’nin batısındaki Aşmê köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Ziyaret köyü arasında yol çalışmaları başlatmıştır.

4 Şubat günü saat 11.00 sularında Türk ordusu, Serêkaniyê’ye bağlı Elok ve Mia köylerinde bir mühendis, 10 asker ve bir panzer ile Rojava sınırını geçmiştir. Burada yapılan keşif çalışmaları ardından grup tekrardan sınırın Bakur tarafına geçmiştir.

5 Şubat günü Türk ordusunun komutası altında hareket eden çeteler ağır silahlar, tanklar, havan ve obüs topları ile doçka tipi silahlarla Efrin Kantonu'na bağlı Belûnê ve Maranez köylerine saldırmıştır. Çeteler aynı gece Eyn Deqnê köyüne havan atışları yapmıştır.

Yine aynı günün öğlen saatlerinde Türk askerleri, Hemam köyünde tarlalarına çalışmak üzere giden yurttaşlara ağır silahlarla ateş açmıştır. Saldırıda yurttaşlara ait bir traktörde maddi hasar meydana gelmiştir.

Yine 5 Şubat günü Türk askerleri Kobanê’nin batısında yer alan Ziyaret köyünde bulunan sivil yerleşim bölgelerine rastgele ateş açmıştır.

6 Şubat günü Türk ordusunun komutası altında bulunan çeteler, Maranez köyüne havan ve doçka atışlarıyla saldırıda bulunmuştur.

Türk ordusuna bağlı çeteler yine aynı gün, eşzamanlı olarak Qitmê, Maranez ve Belûne köylerine obüs ve tank atışlarıyla saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırıya savaşçıların karşılık vermesinin ardından çıkan çatışmada, edinilen bilgiye göre çetelere ait bir askeri araç ve buldozer imha edilmiştir. Yine çetelere ait bir depo da, güçlerimizin yapmış olduğu eylemle imha edilmiştir.”