YPG yaşamını yitiren 6 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren 6 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Rojava direnişinde yaşamını yitiren 6 YPG/YPJ savaşçısının kimliği açıklandı.

YPG Basın Merkezi, resmi internet sayfasında yayınladığı bir açıklamayla Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren 6 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

YPG savaşçılarının her şart altında düşmana karşı başarıdan başka yol tanımadığı ve bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmedikleri belirtilen açıklamada “Tarihte böylesi bir başarı ve zafer gücü çok halka nasip olmuştur. Bu nedenle halkımız ölüm tehlikesi altında bile olsa savaşçılarına sahip çıkmış, yiğit savaşçılarıyla birlikte düşmanlarına gazap yağdırmıştır” denildi.

Bu başarıların büyük bedeller pahasına elde edildiğine dikkat çeken YPG, bu bedelin de halkın en değerli genç kızları ve oğulları olduğunu belirtti.

Kimliği açıklanan savaşçılar arasında yer alan Roboskili Komutan Haydar için ise YPG şu ifadeleri kullandı: “Bakurê Kurdistan’dan Roboskî köyünden olan Komutan Haydar, uzun yılar Kürdistan Özgürlük mücadelesinde yer almış, en son Kobanê’de kan emici çetelere karşı amansız bir direniş sergilemiştir. Çetelerin 25 Haziran günü Kobanê’nin güneyindeki Berxbotan köyüne saldırısında, Haydar heval, bir an önce köylülerin imdadına yetişmek için hızla harekete geçmiştir. Bu alanda çıkan çatışmada yaralanmış, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete ulaşmıştır.

YPG/YPJ savaşçıları olarak yoldaşlarımızın yaşam ve savaş gerçekliklerinden büyük güç ve ilham alıyoruz. Onların yolunda yürüyeceğimize, mücadeleyi yükselteceğimize söz veriyoruz.”

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Qileban Roboski köyü doğumlu, Haydar Goyî kod adlı Cemil Encü 30 Haziran 2015’te Kobanê’de yaşamını yitirdi.

Yapse doğumlu, Sîpan Zagros kod adlı Mihemed Hesen 26 Haziran 2015’te Batı Kobanê Şêxler’de yaşamını yitirdi.

Dirbêsiye doğumlu Egid Dirbêsiye kod adlı Kemal İsa Îbrahim 9 Mart 2015’te Serêkaniyê/Til Xenzîr’de yaşamını yitirdi.

Efrîn doğumlu, Çiya Efrîn kod adlı Givara Hesen 18 Haziran 2015’te Serêkaniyê/Tewil Şewax’ta yaşamını yitirdi.

Efrîn doğumlu, Welat Rêber kod adlı Ahmet Ahmet, 27 Haziran 2015’te Eyn Îsa (patlayıcı infilakı sonucunda) yaşamını yitidi.

Mardin-Dêrîk doğumlu, Serhildan Dêrîk kod adlı Şemdin Eye, 7 Haziran 2015’te Serêkaniyê/Til Mihîsim Xerbî’de yaşamını yitirdi.