YPJ savaşçısı Elmas Nusaybin’de toprağa verildi

Kobanê’de DAİŞ çetelerinin 25 Haziran’da düzenlediği saldırı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Hacire Elmas'ın Nusaybin'de toprağa verildi.

Kobanê’de DAİŞ çetelerinin 25 Haziran’da düzenlediği saldırı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Hacire Elmas'ın Nusaybin'de toprağa verildi. 

DAİŞ çetelerinin 25 Haziran'da Kobanê'ye yönelik saldırısı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Hacire Elmas'ın (Raperîn Eylem) cenazesi Urfa Adli Tıp kurumunda yapılan otopsi memleketi Nusaybin'e getirildi. Cenaze ilk önce Fırat Mahallesinde bulunan ailesinin evine götürülerek, bir süre evinde bekletilen cenaze daha sonra 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan Kışla Camii'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen YPJ'li Elmas'ın cenazesi, kadınlar tarafından omuzlara alınarak binlerce kişi tarafından Şehitlik Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Şehitlikte son bulunan yürüyüş ardından askeri cenaze töreni düzenlenerek, "Çerxa şoreşê" marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. 

Törende konuşan MEYA-DER Nusaybin Temsilcisi Salih Keleş, değerleri olan YPJ savaşçısı Elmas'a mücadeleye devam sözü verdiklerini belirterek, "Kürt halkına demokratik, özgür ve eşit bir yaşam kuruluna kadar sizin yolunuzun takipçisi olacağız" dedi. 

Törende konuşan YPJ savaşçısı Elmas'ın annesi Behiye Elmas ise, artık birlik ve beraberlik zamanı geldiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Yaşamımızın son anına kadar önderliğimizin mücadelesini takip edeceğiz. Biz adalet istiyoruz. Zulmün sonu yoktur. Bütün gerillaların başı sağ olsun. Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz." 

Konuşmaların ardından cenaze toprağa verildi. YPJ savaşçısı Elmas için Fırat Mahallesi Taziye Evi'nde taziyeler kabul edilecek. 

Tören ardından başlayan polis müdahalesi ardından polis ve gençler arasında çıkan çatışmalar devam ediyor.