YPJ savaşçısı Evin Hasekê son yolculuğuna uğurlandı

6 Mayıs’ta başlatılan “Şehit Rubar Qamışlo Hamlesi” kapsamında Eşra köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Nariman Zahır (Evin Hasakê) son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava’nın Cizîr Kantonu’nun batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla 6 Mayıs’ta başlatılan “Şehit Rubar Qamışlo Hamlesi” kapsamında Eşra köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Nariman Zahır (Evin Hasakê) son yolculuğuna uğurlandı.

“Şehit Rubar Qamışlo Hamlesi” kapsamında Eşra köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Nariman Zahir (Evin Hasakê) bir Şehit Dijwar mezarlığında kitlesel şekilde toprağa verildi.

Törende Cizîr kantonu yönetimi adına Ekrem Mahşuş, TEV-DEM, Şehit Aileleri Kurumu gibi birçok kurumun temsilcileri ile Kürtlerin yanı sıra Süryani ve Arap halkı da katıldı. Törende yapılan konuşmalarda Hasakê’nin yaklaşık bir yıl önce YPJ saflarına katıldığı ve üç çocuk annesi olduğu belirtildi.

Törende TEV-DEM adına konuşan Nucan Hasakê, “Evin arkadaş, yaralı haliyle savaşa gitti. Evdilêzîz Dağı bizim için kutsaldır, tarihidir demişti. Ş. Evin, özgür kadının temsilcisidir” diye konuştu.

...