YPJ savaşçısı zılgıtlarla toprağa verildi

Kobanê'de yaşamını yitiren YPJ'li Melek Erkek (Hîvda Avareş) kitlesel törenlerle toprağa verildi.

Kobanê'nin Şexler köyünde, 26 Haziran'da DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPJ'li Melek Erkek'ın (Hîvda Avareş) cenazesi Amed'in Bismil ilçesine bağlı Akbaş (Sergevra) köyünde toprağa verildi. Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işleminin ardından dün alınan YPJ'li Erkek'in cenazesi gece getirildiği Amed'de, sabah saatlerinde Bismil'e getirildi. İlçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılanan YPJ'li Erkek'in cenazesi doğduğu köye doğru yola çıkarıldı. Köy girişinde kadınlar tarafından karşılanan YPJ'li Erkek'in cenazesi sloganlarla eşliğinde köy mezarlığına taşındı. 

"Çerxa şoreşe" marşı eşliğinde yapılan defin işleminin ardından konuşan MEYA-DER Amed Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle, Kobanê'de mücadele edenlerin anılarına bağlı kalacaklarının sözünü verdi. 

YPJ'li Erkek'in annesi Nurhan Erkek ise "Kızım bana "Eğer şehit düşersem sadece senin değil bütün Kürt halkının şehidi olacağım ve sana vasiyetim arkamdan iki defa zılgıt çek" demişti" diyerek, 2 kez zılgıt çekti. 

Baba Recep Erkek ise kızı ver arkadaşlarının onurlu bir yaşam için mücadele ederek yaşamlarını yitirdiklerini ifade etti. Kürt halkının kimseye zulüm yapmadığını; ancak sürekli saldırılara maruz kaldığını dile getiren baba Erkek, "Ve dört parça Kürdistan'da zalimce politikalar ve katliamlarla kanımızı dökmek istiyorlar. Din adına bu coğrafyanın en kadim halklarından olan Kürt halkına katliamlar yapıyorlar. Bu karanlık güçler 30 yıl boyunca çocuklarımızı şehit etti. Bizim davamız Hz Muhammed'in davasıdır. Medine sözleşmesidir. Biz davamızın arkasında olmaya devam edeceğiz. Hakları için mücadele eden diğer halkların yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim davamız zulme, baskıya ve katliamlara karşıdır" dedi.

Konuşmaların ardından halk, YPJ'li Erkek için köyde kurulan taziye geçti.