YPS: Amed’deki eylemlerde 10 polis öldürüldü

YPS, 1. kuruluş yıldönümü dolayısla Amed’de eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 10 polis öldürülürken, 17’si de yaralandı.

YPS Genel Koordinasyonu, resmi internet sitesi http://yps-online.com/ üzerinden yaptığı açıklamada, Amed’de gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

AMED

Ocak ayının 16'sında saat 16:30 da Amed'in Sur ilçesinde bulunan Dicle Üniversitesi civarında  hareket halindeki çevik kuvvet otobüsüne yönelik  birimlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem başta YPS'nin 1. kuruluş yıldönümü olmak üzere, Bager, Zanyar ve Direj adlı üyelerimiz anısına Şehit Delil İntikam Timi tarafından yapılmıştır.

Hareket halindeki çevik kuvvet otobüsüne yönelik düzenlenen sabotaj eylemi sonucu otobüs büyük oradan imha olurken, 8 saray polisi ölürken 3'ü ağır olmak üzere 8'i de yaralanmıştır. Helikopterler eşliğinde 22 ambulans ölü ve yaralılarını eylem alanından kaldırmıştır.

Eyleme paralel başka bir kol' da takviye için gelen polisleri yakın mesafeden etkili vurmuş, hemen ardından gelen PÖH'ler de ikinci kez daha etkili vurulmuştur. Burada 2 PÖH ölürken, 8'i de yaralanmıştır.

Aynı saatlerde Sur'da devlete çalışan 2 kamyonda durdurularak yakılmıştır.

Ocak ayının 14'ünde gece saat 02:00 da Bağlar ilçesi Kaynartepe ve Muradiye mahallesi arasındaki yol üzerinde hareket halinde bulunan 2 PÖH ve 1 bekçi hedeflenerek birimlerimizce vurulmuştur. Bu vuruşlarda 1 PÖH ve bekçi yaralanmıştır.”