Yüksekova'da tüm kepenkler kapalı-YENİLENDİ

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Yüksekova'da katılacağı havaalanı açılışı nedeniyle esnaf kepenklerini açmadı. Yüksekova'da kepenklerin yüzde 99'u kapalı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açılışı gerçekleştirilecek havaalanı için ilçeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun askeri hareketlilik başlarken, ilçede kepenkler açılmadı. Başta Erdoğan ve Davutoğlu'nun geçmeyi planladığı Dağlıca yol güzergahı ve çarşı merkezi başka olmak üzere eczane ve fırınlar dışında bütün iş yerleri kapalı. Çarşı merkezi, Dağlıca yol güzergahı, İpekyolu ve mahalleler bir hafta önce HDP bayrakları ile donatılırken, özel harekat timleri gece yarısı Erdoğan ve Davutoğlu'nun uğramayı planladığı Hükümet Konağı karşısı ile çarşı merkezinin hemen girişine HDP bayraklarının arasına AKP bayrakları ile mobeseler yerleştirdi.

Kimi kişiler evlerine siyah bez asarken, çarşı merkezinin göbeğinde bulunan Otel Oslo'ya da HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının bulunduğu, "Büyük İnsanlığa Evet De" pankartı asıldı. Kepenklerin üzerine "Şehid namirin" yazısı yazılırken, çarşı merkezi baştan aşağı "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" afişleri ile HDP Hakkari milletvekili adaylarının fotoğraflarıyla donatıldı. 

Eczaneler Sokağı, Emniyet Müdürlüğü çevresi başta olmak üzere Dağlıca yol güzergahından hava alanına giden yolda her ara sokağa akrep, panzer ve TOMA'lar konuşlandırıldı. Dağlıca yolu girişinde ve hemen 500 metre ilerisinde havaalanı yakınında iki ayrı arama noktası kuruldu. Yollardan geçenler didik didik aranırken, zırhlı araçlar da ilçenin stratejik noktalarına yerleştiriliyor. Çevre il ve ilçelerden getirilen devlet memurları polis araçları eşliğinde alana götürülüyor. Yine, havaalanı çevresi ile yol güzergahı da 2 ayrı helikopterle izleniyor. Öte yandan ilçe dışından gelen 20 kadar otobüs havaalanına geçti. Camları siyah film ile kapalı otobüslerde ne olduğu öğrenilemedi. 

Havaalanı çevresinde ise deyim yerindeyse kuş uçurtulmuyor. Tamamen abluka altına alınan havaalanında, binlerce özel harekat timi ve polis alanı çepeçevre sarmış durumda.