GÖRÜNTÜLÜ

Zaxo köylülerinden KDP çetelerinin saldırılarına tepki

KDP çetelerinin Şengal’deki Êzidîlere ve öz savunma güçlerine yönelik saldırılarına tepki gösteren köylüler, Kürt düşmanlarının işbirlikçi ve ihanetçi Kürtleri kullandığını düşünüyor.

KDP’nin Şengal’deki Êzidîlere ve öz savunma güçlerine yönelik saldırılarına tepki gösteren köylüler, Kürt düşmanlarının işbirlikçi ve ihanetçi Kürtleri kullandığını düşünüyor.

Şengal’deki Êzidî güçlerine ve bölgedeki savunma güçlerine yönelik KDP ve KDP destekli çetelerin saldırısına tepkiler büyüyor. Bölgenin kuzeyinde Zaxo’ya bağlı köylerde yaşayan halk da yaşananlara tepkili.

‘KÜRT DÜŞMANLaIĞI YAPANLARI SEVİNDİRMEYİN’

Köylülerden Xeyal Sadık, Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin saldırılarını hatırlatarak, asıl savaşılması gerekenlerin bu iki güç olduğunu söyledi. Sadık, “Önce DAİŞ şimdi de Türk devleti yeni katliamlar gerçekleştirmek istiyor. DAİŞ Kürdistan’ın birçok yerinde katliam yaptı. Türkler de katliamlar yaptı ve halen de devam ediyorlar. Kürt halkının birbiriyle savaşması sadece Kürt düşmanlığı yapanları sevindirir. Bizim şimdi savaşmamız gerekenler DAİŞ ve Türk devletidir. Kürdistan’ı bombalayan Türk devletine karşı Kürdistan halkı bir an önce ulusal birliği sağlamalıdır” şeklinde konuştu.

‘BARZANİ BİRLİĞE YANAŞSAYDI DAHA GÜÇLÜ BİR KÜRDİSTAN’DAN BAHSEDERDİK’

Köylülerden Fazıl Osman Babık ise çatışmayı Kürt düşmanlarının istediğini belirterek, “Kürtler arası savaş, Kürdistan sömürgesini arttırır ve Kürt halkını zayıflatır. Kürtler birbirleriyle değil asıl düşmanlarıyla savaşmalıdır” dedi. Bu durumun sorumlusu olarak KDP lideri Mesut Barzani’yi gösteren Babık, Barzani’nin birliğe yanaşması durumunda daha güçlü bir Kürt ve Kürdistan’dan bahsedilebileceğini söyledi. Babık, Kürtlerin ulusal birliğini hedefleyen düşmanlarına karşı mücadele etmesi ve kendi birliğini sağlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘KÜRT DÜŞMANLARI İŞBİRLİKÇİ VE İHANETÇİLERİ KULLANIYOR’

Eski bir peşmerge olan Muhammet ise geçmişten günümüze Kürt düşmanlığı yapanların Kürdistan’ı sömürgeleştirmek için işbirlikçi ve ihanetçi Kürtleri kullandığını hatırlatarak, Şengal’de aynen bunun yaşandığını ifade etti.

Köylülerden Xemê ana, Şengal’de katliam gerçekleştirmek isteyenlere karşı PKK ve peşmergenin birlikte savaşması gerektiğini söyleyerek, “Bu savaşların son bulmasını halkımızın özgür bir yaşamının olmasını istiyoruz” dedi.

Beyan ana ise Şengal’deki saldırıya tepki göstererek, “Kürtler olarak birlik olmalıyız. Düşmanlarımızı Kürdistan’dan ancak birlik olarak atabiliriz” ifadelerini kullandı.