Şedadê ve Şehba’da işgal saldırıları kınandı

Şedadê ve Şehba’da yapılan yürüyüş ve açıklamalarla Türk devletinin KDP işbirliğiyle gerçekleştirdiği saldırılar protesto edildi, gerilla direnişi selamlandı.

İŞGAL SALDIRILARINA TEPKİ

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yeni işgal saldırısına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halkının tepkisi sürüyor. Üç gündür alanlarda olan halk, direnişin büyütülmesi çağrısında bulundu. 

HESEKÊ

Hesekê’nin Şedadê ilçesinde Şehit Aileleri Meclisi merkezi önünden Önder Abdullah Öcalan Parkı’na kadar süren bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Bi can bi xwîn em bi te re ey şehîd” sloganları atıldı.

Bir konuşma yapan Erîşa ilçesi Kongra Star Yönetimi üyesi Hena El Sehal, savaş hukukunu ihlal eden Türk devlet saldırılarının bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu.

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Yönetim üyesi Uwde El Hisên ise, saldırıların amacının bölgenin güvenlik ve istikrarını baltalamak ve Osmanlı zihniyetini yeniden canlandırmak olduğuna işaret ederek, gerilla güçlerinin işgalci Türk devleti karşısında kahramanlık destanı yazmaya devam ettiğini dile getirdi.

ŞEHBA

Efrîn-Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde bir araya gelen siyasi partiler de, işgal saldırılarını kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kürtçe ve Arapça yapılan açıklama Demokratlar Birliği üyesi Welîd Dîngilî ile Eğitim-Öğretim Kurulu üyesi Xemlîn Reşîd tarafından okundu.

Açıklamada, Başûrê Kurdistan halkına KDP ihanetine karşı çıkması çağrısı yapıldı.