Barcelona’da yüz binler mülteciler için yürüdü

Katalonya’nın başkenti Barcelona’da bir araya gelen yüz binlerce kişi, Akdeniz’deki ölümlere son verilmesi için mültecilerin kabul edilmesi çağrısı yaptı.

İspanya’nın Katalonya bölgesinin başkenti Barcelona’da Belediye Başkanı Ada Colau’nun çağrısıyla düzenlenen büyük gösteriye katılanların sayısının en az 160 bin olduğu bildirildi.

Başta İspanya olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerine çağrıda bulunarak, mültecilerin kabul edilmesini istediler. ‘Özür yok, şimdi kabul edelim’ yazılı pankartların taşındığı eylemde, İspanya’nın daha önce vaat ettiği 16 bin mülteciyi kabul etmesi de istendi.

İspanya’nın Eylül 2015’te AB ülkelerince alınan karar gereği bu yılın sonuna kadar 16 bin Suriyeli mülteciyi kabul etmesi gerekirken, şimdiye kadar sadece 1100 mülteci ülkeye alındı.

Mülteciler için dev yürüyüşün düzenlendiği Barselona’da Podemos adlı radikal sol partinin desteklediği Belediye Başkanı Ada Colau, geçtiğimiz yıl Suriye, Irak, Afganistan ve  Eritre’den mültecilerin kente kabul edilmesine dair bir plan hazırlamıştı.