‘Çocuklarımla gurur duyuyorum’

İki oğlu ve bir kardeşini Rojava’da DAİŞ’e karşı verilen savaşta yitiren anne Yadigar Salan yaşadığı tüm acılara rağmen Kürtlerin özgürlüğünün yakınlaştığını belirterek, bu yüzden dünyaya gururla baktığını ifade etti.

Yadigar Sağlam 55 yaşında ve Van’ın Beyüzümü Mahallesinde yaşıyor. Binlerce Kürt annesi gibi onunda yüreği dağlarda atıyor. Yadigar Annenin iki oğlu İlter Salan ve Zafer Salan ve kardeşi Emrah Kef, 2014’te DAİŞ barbarlarının Kobanê’ye karşı başlattığı saldırıların ardından YPG’ye katıldı. Burada DAİŞ’e karşı mücadele veren iki genç yaşamını yitirdi.

Yadigar Annenin kardeşi Emrah Kef’te yine aynı yıl içinde YPG saflarında yaşamını yitirdi. İki evladı ve kardeşini savaşta kaybeden annenin 3 yakın akrabası daha YPG saflarına katıldı.

“BANA ‘BENİM İÇİN AĞLAMA ANNE’ DERDİ

Ellerinde çocuklarının ve kardeşinin fotoğraflarını gösteren Anne Yadigar Salan,  “Oğlum yaralı haldeyken beni aradı. Bu bizim görevimiz dedi. Benim için ağlama anne dedi. Ben de ‘tamam’ dedi. Şu anda büyük bir oğlum ve küçük bir kızım var. Bana çocuklarımın sadece fotoğrafları kaldı. Oğlum hep başımın dik olmasını isterdi ve benim başım dik. Bu acı hafif bir acı değil, çok büyük acılar çektim ama ağlamayacağım. Şükür ki onlar haklı bir dava da yaşamlarını yitirdiler. Kürtler özgür olsun istiyorum. Çocuklarım da bunu isterdi” diye konuştu.

...