Freiburg ve Lahr'daki aileler buluştu

Almanya'nın Freiburg ile Lahr şehirleri ve çevresinde yaşayan, çocukları Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirmiş ailelerin bir araya gelmesi amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

KOMAW'a bağlı Şehit Aileleri Komisyonu tarafından organize edilen programa Freiburg ve Lahr çevresinde yaşayan yüzlerce aile katıldı. 

Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Lahr Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Freiburg Alevi Kültür Dergahı, Selahattini Eyyubi Camisi ve Nuda Kadın Meclisi temsilcilerinin de katıldığı etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Salih Hezexî tarafından açılış konuşması yapıldı. KOMAW adına tüm katılımcıları selamlayan Hezexî, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren yakınlarının izlerinde mücadele etmeye devam edeceklerini, şehitlere ancak bu şekilde layık olunabileceğini söyledi. 

'ONUR VE GURUR KAYNAKLARI'

Katılımcı kurum temsilcileri tarafından da kısa birer konuşmanın yapıldığı etkinlikte, Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş da bir konuşma yaptı. Aktaş, "Böylesi kahramanları yitirmek özellikle aileleri açısından çok zor ve acıdır; ancak halkı için canını feda eden bu insanlar bizim için onur ve gurur kaynaklarıdır. Onlar bu mücadeleye canlarını verdiler, bizler de onların mirasına sahip çıkmalıyız. Bugün dünyanın her köşesinde mücadelemiz devam etmektedir, bu mücadeleyi zafere taşımak bizim şehitlere sözümüzdür" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından yapılan yemek ikramıyla etkinlik sona erdi.