Heyva Sor a Kurdistanê: Kuzey Kürdistan’a yardımlar artmalı

Heyva Sor a Kurdistanê’nin 25. Kongresi yapıldı. Kongrede, Kuzey Kürdistan’da soykırımcı saldırılara uğrayan halka yardımların artırılmasına karar verildi.

Kürdistan yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistanê (HSK), Almanya’nın Essen kentinde 25. Kongresini gerçekleştirdi.

100 delege ile birçok misafirin hazır bulunduğu kongrenin açılış konuşması Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Dr. Rojvan Bilgin tarafından yapıldı.

Heyva Sor a Kurdistanê olarak 2016 yılındaki yardımların büyük bölümünün Dr. Bilgin, Kuzey Kürdistan’da Türk devletinin viraneye çevirdiği şehir ve ilçelerdeki halka gönderildiğini, bununla beraber Rojava, Şengal ve Halep Şêx Meqsûd’a yardımlara devam ettiklerini belirtti. Dr. Bilgin, Türk devletinin zulmü ve saldırıları altındaki Cizîr, Şirnex, Silopiya, Sûr, Nisêbîn, Kerboran, Hezex, Gever gibi yerlerin duruma dikkati çekerek 2017 yılında da aynı sorumlulukla davranacaklarını ve tüm imkanlarını bu şehirlerdeki halk için seferber edeceklerini kaydetti. Özellikle Kardeş Aile Kampanyası’nın önemine vurgu yapan Dr. Bilgin, herkesi kampanyaya aktif katılım sağlamaya çağırdı.

SARIYILDIZ: HEYVA SOR UMUT OLDU

Açılış konuşmasından sonra konukların konuşmalarına geçildi. Konuklardan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Heyva Sor’un yaptığı yardımlarla tüm Kürdistan halklarının umudu haline geldiğini belirterek, yapılan yardım çalışmaları için teşekkürlerini sundu ve özellikle Türk devletinin viraneye çevirdiği şehir ve ilçelerdeki halkın içinde bulunduğu zor duruma dikkati çekerek, yardımların artması gerektiğini söyledi.

NAV-DEM, KOMAW ve Êzidî Federasyonu temsilcilerinin yaptığı konuşmalarda da Heyva Sor’un Kürdistan halkı için önemine değinildi.

Rojava’daki yardım kurumu Heyva Sor a Kurd ise kongreye mesaj gönderdi.

Kongre delegeleri 2017 yılındaki çalışmaların daha güçlü yürütülmesi için öneri ve görüşlerini sundu. Kongrede 2017 yılında da özellikle Kuzey Kürdistan’da soykırımcı saldırılara uğrayan kentlere yardımlara devam edilmesi kararı alındı.

Kongre’nin sonunda yapılan seçimlerde İpek Öztaş, Dr. Rojvan Bilgin, Srusht Sabir, Moussa Chekh Moussa, Vahdettin Kılıç, Çekdar Uruç ve Murat Vargün Heyva Sor a Kurdistanê’nin yönetim kurulu üyeliğine seçildiler.